- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coreea de Sud vrea să participe la construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă
Coreea de Sud va solicita autorităţilor române să permită companiilor coreene să participe la proiectele de construire a reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, în valoare totală de 2,2 miliarde de euro, a anunat, marţi, guvernul statului asiatic.
Coreea de Sud vrea să participe la construirea reactoarelor nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă
O delegaţie condusă de ministrul adjunct al Comerţului, Industriei şi Energiei, Oh Young-Ho, va vizita România şi Ungaria în perioada 30 august-4 septembrie pentru a promova cooperarea economică cu cele două ţări, se arată într-un comunicat al ministerului.
"Participând la proiectele de dezvoltare a centralei nucleare din România, vom putea asigura un punct de referinţă în sectorul european al centralelor nucleare" a spus Lee Chae-Won, director adjunct al diviziei pentru Europa şi America din cadrul ministerului coreean.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Centrala nucleară de la Cernavodă, operată de compania Nuclearelectrica, a fost proiectată pentru cinci reactoare cu tehnologie canadiană, de tip CANDU, cu puteri instalate de circa 700 MW fiecare, şi funcţionează în prezent cu un singur reactor la capacitatea maximă, cel de-al doilea grup fiind conectat, la începutul lunii august, la sistemul energetic naţional. Din luna octombrie, cele două unităţi vor asigura circa 18% din consumul naţional de energie.
Pentru reactoarele 3 şi 4, proiect estimat la 2,2 miliarde de euro, autorităţile române aşteaptă oferte din partea investitorilor interesaţi până la 25 octombrie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO