Daea: Carnea de porc este mai ieftină în prezent. „Nu ştiu dacă vom continua această tendinţă”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a arătat, luni seara, care crede că este actuala evoluţie a preţului la carnea de porc, cu aproximativ două luni înainte de Crăciun.

Urmărește
368 afișări
Imaginea articolului Daea: Carnea de porc este mai ieftină în prezent. „Nu ştiu dacă vom continua această tendinţă”

Daea: Carnea de porc este mai ieftină în prezent. „Nu ştiu dacă vom continua această tendinţă”

Întrebat, într-o emisiune la TVR 1, dacă preţul cărnii de porc va creşte, în următoarea perioadă, ministrul Agriculturii a precizat că, din datele statistice, rezultă că, în prezent, preţul cărnii de porc este mai mici decât „acum câteva luni de zile”.

„Nu ştiu dacă vom continua această tendinţă. Vom vedea, că preţurile le face piaţa. Noi măsurăm acest lucru şi întrezărim, prin politicile agricole pe care le facem, această tendinţă şi căutăm să o modelăm în direcţia aceasta pozitivă, prin scăderea preţului şi creşterea calităţii, nu numai la carnea de porc, ci la toate produsele agricole”, a spus Petre Daea.

Daea despre reluarea creşterii de porci: Am intrat în etapa a doua de repopulare, în 4 judeţe

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a explicat, luni seara, care sunt condiţiile în care va continua creşterea de porci în judeţele afectate de pesta porcină africană (PPA).

„În anumite judeţe, precum Brăila, Buzău, Bihor şi Satu Mare, s-a trecut la etapa a doua de acţiune în combaterea, eradicarea şi reluarea activităţii în gospodăriile populaţiei, unde nu se va întrerupe creşterea (n.red. - de porci)”, a declarat, luni, Petre Daea, într-o emisiune la TVR 1.

Ministrul Agriculturii a precizat că în cele patru judeţe în care au intrat în etapa a doua de repopulare cu porci fac ceea ce manualul tehnic spune cu claritate. „Parcurgem etape prevăzute în planul de contigenţă şi normele sanitar-veterinare, pentru a putea creşte porci. Suntem la faza a doua: am introdus porci santinelă, urmând să vedem cum se comportă în cele 45 de zile, pentru că nu avem de unde să ştim”, a detaliat Daea.

În cadrul aceleiaşi intervenţii, oficialul MADR a anunţat că, până la această dată, au fost plătite despăgubiri pentru un număr de 7.545 de dosare din 7.927, în cuantum de 90 de milioane de lei, urmând ca în zilele următoare, banii pentru despăgubiri să ajungă şi la alţi 382 de fermieri.

PPA a fost semnalată în 260 de localităţi din 14 judeţe, cu 1.021 de focare, dintre care 15 în exploataţii comerciale, conform celor mai recente date, din data de 18 octombrie, anunţate de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). De asemenea, PPA a fost depistată la 107 cazuri de mistreţi, iar în total au fost eliminaţi 353.914 de porci afectaţi de boală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici