- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deficitul comercial al SUA a atins un nivel record în ianuarie
Deficitul comercial al Statelor Unite a atins un nivel record în ianuarie, pe fondul unei creşteri a importurilor, ceea ce ar putea face din comerţ o povară pentru creşterea economică în primul trimestru, scrie Reuters.
Deficitul comercial al SUA a atins un nivel record în ianuarie
Departamentul Comerţului a anunţat marţi că deficitul comercial a crescut cu 9,4%, atingând un nivel record de 89,7 miliarde de dolari în ianuarie. Datele pentru luna decembrie au fost revizuite pentru a arăta un deficit de 82,0 miliarde de dolari în loc de 80,7 miliarde de dolari raportat anterior.
"Deficitul este pregătit să rămână ridicat pentru moment, pe fondul cererii puternice şi continue de importuri", a declarat Rubeela Farooqi, economist şef pentru SUA la High Frequency Economics din White Plains, New York.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Economiştii chestionaţi de Reuters prognozaseră un deficit de 87,1 miliarde de dolari. Comerţul şi-a redus ponderea din creşterea produsului intern brut timp de şase trimestre consecutive. Estimările de creştere pentru primul trimestru sunt în mare parte sub o rată anualizată de 2,0%. Economia a crescut cu un ritm de 7,0% în trimestrul al patrulea.
Importurile au crescut cu 1,2%, ajungând la 314,1 miliarde de dolari, de asemenea cel mai mare nivel înregistrat vreodată. Importurile de bunuri au urcat cu 1,8%, ajungând la un nivel record de 264,8 miliarde de dolari. S-au înregistrat importuri record de alimente, bunuri de capital şi bunuri de consum.
Importurile non-petroliere au fost, de asemenea, cele mai mari din istorie. Importurile sunt în creştere, deoarece întreprinderile continuă să îşi refacă stocurile pentru a răspunde cererii interne puternice.
Importurile de servicii au scăzut cu un miliard de dolari, ajungând la 49,3 miliarde de dolari în ianuarie, trase în jos de transport şi călătorii.
Economiştii au văzut un impact limitat asupra comerţului din cauza războiului Rusiei în Ucraina, care a dus la impunerea de către Statele Unite a unor sancţiuni comerciale împotriva Moscovei. Rusia a reprezentat anul trecut doar 1% din importuri şi aproximativ 0,4% din exporturi, potrivit datelor guvernamentale.
"Sancţiunile vor întrerupe aproape toate schimburile comerciale dintre SUA şi Rusia în următoarele luni, dar, având în vedere că aceste schimburi comerciale reprezintă doar o cantitate nesemnificativă din total, acest lucru va avea un impact redus asupra cifrelor comerciale principale", a declarat Michael Pearce, economist senior pentru SUA la Capital Economics din New York.
În ianuarie, exporturile au scăzut cu 1,7%, la 224,4 miliarde de dolari. Exporturile de bunuri au scăzut cu 1,5%, la 155,9 miliarde de dolari. S-a înregistrat o scădere a exporturilor de bunuri de consum, inclusiv a preparatelor farmaceutice. Dar exporturile de bunuri de capital au crescut, iar exporturile de bunuri şi materiale industriale au fost cele mai mari înregistrate vreodată.
Exporturile de servicii au scăzut cu 1,6 miliarde de dolari, ajungând la 68,5 miliarde de dolari, reflectând scăderi în domeniul călătoriilor şi al transporturilor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO