Eurostat: România are a patra cea mai mare creştere a comerţului cu amănuntul din UE

România a avut a patra cea mai mare creştere anuală a volumului comerţului cu amănuntul din statele membre ale Uniunii Europene (7,5%), în februarie 2017, primele poziţii fiind ocupate de Slovenia (16,8%) şi Luxembourg (12,9%), potrivit raportului Eurostat publicat marţi.

Urmărește
372 afișări
Imaginea articolului Eurostat: România are a patra cea mai mare creştere a comerţului cu amănuntul din UE

Eurostat: România are a patra cea mai mare creştere a comerţului cu amănuntul din UE

Printre statele membre UE care deţin date valabile, cele mai mari creşteri ale volumului comerţului cu amănuntul au fost remarcate în Slovenia (16,8%), Luxembourg (12,9%), Lituania (7,6%) şi România (7,5%). La polul opus se situează Belgia (-3.2%), Malta (-0.9%) şi Denemarca (-0.2%).

Creşterea de 1,8% înregistrată în volumul comerţului cu amănuntul în februarie 2017, în zona euro, comparativ cu februarie 2016, se datorează creşterii de 2,4% pentru produsele non-alimentare, de 0,8% pentru mâncare, băutură şi tutun şi 0,5% pentru combustibilul auto. În statele membre UE, creşterea de 2,2,% a comerţului cu amănuntul vine pe fondul creşterii de 3,4% a produselor non-alimentare, de 1% a combustibilului auto şi de 0,9% la alimente, băutură şi tutun.

Creşterea de 0,7% a volumului comerţului cu amănuntul în zona euro, în februarie 2017, comparativ cu ianuarie 2017, se datorează creşterii de 0,9% pentru produsele non-alimentare şi de 0,7% pentru tutun, mâncare şi băutură, în timp ce sectorul de combustibil auto a scăzut cu 0,9%. În statele membre UE, creşterea de 0,7% a comerţului cu amănuntul vine pe fondul creşterii înregistrate pentru produsele non-alimentare, băutură, mâncare şi tutun.

Printre statele membre cu date disponibile, cele mai mari creşteri ale comerţului cu amănuntul s-au remarcat în Portugalia (3,1%), Croaţia (2,8%), Slovenia (2,3%), la polul opus fiind Malta (-0,8%), Letonia (-0,7%) şi Belgia (-0,6%).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici