- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (10.07.2011, 13:29)
- Thomas Dinca , Thomas Dinca ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Firmele care solicită eticheta ecologică vor plăti 200 euro pentru analiza cererii, fără taxă anuală
Firmele care solicită acordarea etichetei ecologice UE, pentru a-şi promova astfel în faţa clienţilor mărfurile sau serviciile furnizate, vor plăti o taxă fixă de 200 euro/produs pentru procesarea cererii, vărsată integral la bugetul de stat, fără însă să mai achite şi o taxă anuală de utilizare.
Urmărește
170 afișări
Firmele care solicită eticheta ecologică vor plăti 200 euro pentru analiza cererii, fără taxă anuală (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)
"Taxa pentru fiecare solicitare privind acordarea etichetei ecologice UE unui produs este în valoare de 200 euro, echivalentul în lei la cursul de schimb leu/euro al Băncii Naţionale a României din data efectuării plăţii. Nu se percepe taxă anuală", se arată într-o hotărâre aprobată de Guvern.
Noua taxă va intra în vigoare în termen de 30 zile.
Legislaţia actuală, aplicată din 2007, prevede un tarif minim de 300 euro şi unul maxim de 1.300 euro pentru procesarea cererii de acordare a etichetei ecologice, din care doar 75% este vărsat la buget, restul sumei astfel încasate fiind direcţionat către un fond de stimulare a angajaţilor din Ministerul Mediului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk pune CCR la zid: „Cum poate un judecător să anuleze alegerile și să nu fie dictator?”
-
Parchetul de pe lângă ÎCCJ s-a sesizat din oficiu în urma scandalului din Parlament
-
Atacul din Germania. Ce ştim până acum despre atacul de la piaţa de Crăciun din Germania. Detalii despre atacator
-
Războiul din Ucraina. Dronele ucrainene lovesc adânc în inima Rusia. Trupele Moscovei avansează în regiunea Doneţk
Aceeaşi legislaţie impune însă firmei care a obţinut eticheta ecologică să plătească şi un tarif anual pentru utilizarea acesteia, egal cu 0,15% din volumul anual al vânzarilor produsului etichetat, dar nu mai puţin de 500 euro şi nu mai mult de 25.000 euro.
Firmele care introduc pe piaţă produse etichetate ecologic UE fără să aibă acest drept sau care furnizează date inexacte la evaluarea performanţelor produsului vor fi amendate cu 5.000 lei-10.000 lei de către inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor sau cei ai Gărzii Naţionale de Mediu.
Eticheta ecologică a Uniunii Europene, reprezentând un simbol grafic sau un text descriptiv aplicat pe produs sau ambalaj, este o schemă unică de certificare prin care consumatorii pot distinge produsele şi serviciile verzi, care nu afectează mediul.
Citește pe alephnews.ro: Un incendiu puternic a izbucnit în Sectorul 1 din București. Oamenii au primit mesaje RO-Alert din cauza degajărilor mari de fum
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vă mai amintiți de Ligia Hoka de la Frumusețe pe muchie de cuțit? I se spunea că seamănă cu Sharon Stone, după transformare, iar acum…
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe