- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.05.2016, 08:00)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fortinet: Atacurile cibernetice cresc anual cu 45%
Odată cu adoptarea soluţiilor în cloud cresc şi riscurile aferente, tot mai multe companii mari care utilizează soluţii software în regim SaaS (Software as a Service) fiind ţinta unor atacuri cibernetice în ultimii ani.
Urmărește
610 afișări
Fortinet: Atacurile cibernetice cresc anual cu 45%
"Cei care utilizează pentru prima oară soluţii în cloud sunt cei mai expuşi la riscuri, dat fiind că sunt nefamiliarizaţi cu noul mediu de lucru la care se adaugă şi povara legată de o nouă modalitate de a gestiona utilizatorii, datele şi securitatea", a spus Adrian Danciu, directorul regional al furnizorului american de soluţii de securitate IT Fortinet în Europa de Sud-Est.
Potrivit unui studiu realizat de Alert Logic, firmă specializată în securitatea soluţiilor cloud, atacurile asupra soluţiilor cloud se înmulţesc anual cu 45% la nivel global. În aceste condiţii, se estimează că în următorii cinci ani companiile vor cheltui circa 2 miliarde de dolari pentru a-şi proteja datele din cloud, conform unui alt studiu realizat de Forrester Research.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Pentru a se proteja împotriva riscurilor pe care le implică adopţia soluţiilor cloud, companiile trebuie mai întâi să cunoască foarte bine "mediul cloud". Implementarea unei soluţii în cloud presupune interacţiunea între trei actori – furnizorul de soluţii cloud, furnizorul soluţiilor de reţelistică şi compania care adoptă soluţiile, iar dat fiind că aplicaţiile în cloud sunt practic o extensie a centrului de date al firmei, aceasta trebuie să se asigure că între cele trei sisteme se poate adopta o soluţie de securitate.
"Atunci când prospectează piaţa, companiile trebuie să întrebe furnizorii de soluţii de cloud ce fel de securitate IT oferă şi care este compatibilitatea cu soluţiile dezvoltatorilor de soluţii de securitate IT. Mediul cloud este dinamic şi necesită actualizări perioadice ale arhitecturii de securitate pentru a proteja sistemul împotriva celor mai noi ameninţări cibernetice", a menţionat directorul Fortinet în regiunea Europa de Sud-Est.
Compania americană se află în top trei cei mai mari producători de soluţii de securitate IT şi deţine peste 300 de patente în domeniul securităţii cibernetice.
Citeşte şi: Viruşi multipli de calculator au fost depistaţi în sistemul IT al unei centrale nucleare germane
Citeşte şi: Oficial britanic: Tehnologiile unor firme IT şi de telecomunicaţii îngreunează găsirea teroriştilor
Citeşte şi: Schwarzenegger: Rusia are un potenţial extraordinar în IT. Medvedev este un mare vizionar
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Viruşi multipli de calculator au fost depistaţi în sistemul IT al unei centrale nucleare germane
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Doi concurenți s-au logodit în secret, chiar în timpul filmărilor Asia Express 😲 Abia acum s-a aflat!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe