Fortinet: Atacurile cibernetice cresc anual cu 45%

Odată cu adoptarea soluţiilor în cloud cresc şi riscurile aferente, tot mai multe companii mari care utilizează soluţii software în regim SaaS (Software as a Service) fiind ţinta unor atacuri cibernetice în ultimii ani.

Urmărește
610 afișări
Imaginea articolului Fortinet: Atacurile cibernetice cresc anual cu 45%

Fortinet: Atacurile cibernetice cresc anual cu 45%

"Cei care utilizează pentru prima oară soluţii în cloud sunt cei mai expuşi la riscuri, dat fiind că sunt nefamiliarizaţi cu noul mediu de lucru la care se adaugă şi povara legată de o nouă modalitate de a gestiona utilizatorii, datele şi securitatea", a spus Adrian Danciu, directorul regional al furnizorului american de soluţii de securitate IT Fortinet în Europa de Sud-Est.

Potrivit unui studiu realizat de Alert Logic, firmă specializată în securitatea soluţiilor cloud, atacurile asupra soluţiilor cloud se înmulţesc anual cu 45% la nivel global. În aceste condiţii, se estimează că în următorii cinci ani companiile vor cheltui circa 2 miliarde de dolari pentru a-şi proteja datele din cloud, conform unui alt studiu realizat de Forrester Research.

Pentru a se proteja împotriva riscurilor pe care le implică adopţia soluţiilor cloud, companiile trebuie mai întâi să cunoască foarte bine "mediul cloud". Implementarea unei soluţii în cloud presupune interacţiunea între trei actori – furnizorul de soluţii cloud, furnizorul soluţiilor de reţelistică şi compania care adoptă soluţiile, iar dat fiind că aplicaţiile în cloud sunt practic o extensie a centrului de date al firmei, aceasta trebuie să se asigure că între cele trei sisteme se poate adopta o soluţie de securitate.

"Atunci când prospectează piaţa, companiile trebuie să întrebe furnizorii de soluţii de cloud ce fel de securitate IT oferă şi care este compatibilitatea cu soluţiile dezvoltatorilor de soluţii de securitate IT. Mediul cloud este dinamic şi necesită actualizări perioadice ale arhitecturii de securitate pentru a proteja sistemul împotriva celor mai noi ameninţări cibernetice", a menţionat directorul Fortinet în regiunea Europa de Sud-Est.

Compania americană se află în top trei cei mai mari producători de soluţii de securitate IT şi deţine peste 300 de patente în domeniul securităţii cibernetice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici