GOOGLE a cumpărat SlickLogin, un sistem care foloseşte sunetele ca parole de conectare. Cum va putea fi confirmată identitatea

Compania israeliană SlickLogin, specializată în producerea de parole de conectare pe internet, securizate nu prin combinaţii scrise pe tastatură, ci prin sunete, a anunţat luni că a fost cumpărată de grupul american Google.

Urmărește
600 afișări
Imaginea articolului GOOGLE a cumpărat SlickLogin, un sistem care foloseşte sunetele ca parole de conectare. Cum va putea fi confirmată identitatea

GOOGLE a cumpărat SlickLogin, un sistem care foloseşte sunetele ca parole de conectare. Cum va putea fi confirmată identitatea

Cu ajutorul acestui sistem, proprietarii de telefoane inteligente vor putea să îşi folosească dispozitivele pentru a-şi confirma identităţile, în loc să scrie parole de conectare pe site-urile pe care le consultă.

Un computer emite sunete ce nu pot fi auzite de urechea umană, dar care sunt captate de telefonul inteligent care, la rândul său, permite accesul pentru utilizator.

"Trebuie doar să vă puneţi telefonul în apropiere de laptopul sau tableta voastră şi vă veţi conecta", au explicat reprezentanţii acestei companii tinere, al cărei produs principal nu a fost încă lansat pe piaţă.

"Am creat SlickLogin pentru că măsurile de securitate au devenite prea complicate", au declarat cei trei membri fondatori ai acestui start-up israelian.

Grupul Google nu a oferit deocamdată detalii despre această achiziţie.

Compania SlickLogin are sediul la Tel Aviv. Creatorii săi spun că au dobândit deja o experienţă considerabilă lucrând într-o unitate specializată în securitatea cibernetică din cadrul armatei israeliene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici