Google amână bonusurile pentru angajaţi, tăieri la Spotify

Problemele continuă pentru giganţii din sectorul tehnologic.

Urmărește
248 afișări
Imaginea articolului Google amână bonusurile pentru angajaţi, tăieri la Spotify

Google amână cu câteva luni bonusurile de sfârşit de an, demonstrând în acelaşi timp un principiu cheie al finanţelor casnice: nu conta pe banii pe care nu îi ai în cont, scrie CNBC.

„Dacă ştii că banii sunt pe drum, te poţi gândi [la] ce ai putea dori să faci cu ei, dar nu cheltuiţi banii înainte de a-i primi”, a spus Carolyn McClanahan, director de planificare financiară la Life Planning Partners.

Angajaţii Google care se califică pentru bonusuri vor primi 80% din sumă în ianuarie, restul urmând în martie sau aprilie, potrivit unui document obţinut de CNBC. Aceasta este o abatere de la practica tipică a Google de a plăti bonusurile complete în ianuarie. Un purtător de cuvânt al Google a spus că a comunicat „pe larg” această schimbare.

Google a mai anunţat, vineri, că va concedia aproximativ 12.000 de oameni.

„În timp ce companiile se pregătesc pentru ceea urmează în 2023, au oferit bonusuri mai mici de sfârşit de an pentru 2022”, a scris Luke Pardue, economist la Gusto, într-o analiză recentă, făcând aluzie la o perspectivă economică incertă pentru anul următor.

Momentul şi valoarea bonusurilor de sfârşit de an nu sunt, în general, o garanţie - aşa cum au arătat marile companii recent. Şi asta înseamnă că lucrătorii nu ar trebui să cheltuiască bani pe care anticipează că îi vor primi, dar nu îi au încă.

„Companiile sunt atât de variabile în ceea ce priveşte modul în care determină şi plătesc bonusurile”, a spus McClanahan, membru al Consiliului consultativ al CNBC.

Reduceri de costuri

Spotify Technology plănuieşte concedieri chiar în această săptămână pentru a reduce costurile, anunţă Reuters, care citează Bloomberg. Compania se alătură astfel companiilor precum Alphabet, Amazon.com şi Microsoft care au redus recent mii de locuri de muncă.

Raportul, care a citat surse, nu a specificat numărul de locuri de muncă eliminate.

Spotify nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Firmele din domeniul tehnologiei au eliminat locuri de muncă anul trecut, pe măsură ce boom-ul cererii din timpul pandemiei s-a stins rapid, iar concedierile au continuat anul acesta, companiile încercând să limiteze costurile pentru a rezista la recesiunea economică.

În ultimele săptămâni, Alphabet, compania mamă a Google, a declarat că va elimina 12.000 de locuri de muncă, în timp ce Microsoft a declarat că va elimina 10.000 de locuri de muncă. Runda de disponibilizări de la Amazon va avea un impact asupra a peste 18.000 de roluri.

Alte companii de tehnologie, precum Meta, părintele Facebook, şi Twitter, al lui Elon Musk, au concediat mii de persoane la sfârşitul anului trecut.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
google,
bonusuri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici