Grupul Feroviar Român, amendat cu 3,49 mil. lei pentru că nu a permis accesul tuturor operatorilor în staţia CF Palas

Grup Feroviar Român a fost amendat cu 3,49 milioane lei pentru că nu a respectat măsurile impuse de organismul naţional de reglementare şi nu a permis accesul tuturor operatorilor de transport feroviar la infrastructurile pe care le operează în staţia CF Palas din zona Portului Constanţa.

Urmărește
2647 afișări
Imaginea articolului Grupul Feroviar Român, amendat cu 3,49 mil. lei pentru că nu a permis accesul tuturor operatorilor în staţia CF Palas

Grupul Feroviar Român, amendat cu 3,49 mil. lei pentru că nu a permis accesul tuturor operatorilor în staţia CF Palas Foto cu caracter ilustrativ

Consiliul Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar (CNSDF), din cadrul Consiliului Concurenţei, a sancţionat Grupul Feroviar Român cu 3,49 milioane lei pentru că nu a respectat măsurile impuse de organismul naţional de reglementare şi nu a permis accesul tuturor operatorilor de transport feroviar la infrastructurile de servicii pe care le operează în staţia CF Palas din zona Portului Constanţa, anunţă CNSDF.

„CNSDF, a decis, în octombrie 2023, ca urmare a unei plângeri a CFR Marfă, ca Grup Feroviar Român SA (GFR) şi Trans Expedition Feroviar SRL (TEF) să acorde, în condiţii echitabile, nediscriminatorii şi transparente, dreptul de acces tuturor operatorilor de transport feroviar la infrastructurile de servicii din staţia CF Palas şi la serviciile oferite în cadrul acestor infrastructuri. Mai mult, GFR trebuia să publice descrierea infrastructurilor de servicii din staţia CF Palas, a serviciilor oferite în cadrul acestor infrastructuri şi tarifele percepute, inclusiv informaţii privind procedura de coordonare şi criteriile de prioritizare, pentru maximizarea capacităţii disponibile”, potrivit sursei citate.

De asemenea, compania trebuia să recalculeze şi să publice tarifele pentru serviciile oferite în cadrul acestor infrastructuri.

„GFR nu a implementat integral măsurile impuse de CNSDF, motiv pentru care a fost sancţionat. CNSDF va continua monitorizarea modului în care compania respectă legislaţia şi va aplica amenzi suplimentare în cazul în care GFR nu asigură acces nediscriminatoriu operatorilor de transport feroviar”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici