- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul majorează salariile personalului care gestionează asistenţa elveţiană pentru decalajele UE
Guvernul a decis majorarea salariilor pentru personalul de conducere sau de execuţie care gestionează contribuţia financiară alocată României de către statul elveţian într-un program de reducere a decalajelor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene.
Majorarea salarială va fi aplicată pentru personalul de conducere sau de execuție cu atribuții în gestionarea contribuției, încadrat în unitatea specifică din Ministerul Finanţelor, în organisme intermediare sau în Autoritatea de plată pentru contribuția financiară elvețiană şi care a obținut avizul prealabil al Ministerului Finanțelor, conform unei hotărâri aprobate de Guvern.
Majorarea nu va fi aplicată persoanelor încadrate în funcții de demnitate publică, respectiv ministru, secretar de stat, sau în funcții asimilate acestora și nici
personalului încadrat la cabinetele demnitarilor.
"Salariile de bază ale personalului se majorează cu 25 clase de salarizare suplimentare față de cele prevăzute de lege, în urma evaluării performanțelor individuale", se arată în document.
După evaluarea performanțelor individuale ale personalului, numărul de clase de salarizare poate fi menținut, majorat, diminuat sau neacordat, până la următoarea evaluare. Astfel, în cazul calificativului "foarte bine", majorarea salarială va fi de 25 clase de salarizare suplimentare, în timp ce în cazul calificativului "bine", respectiv al calificativului la nivelul standardului de performanță stabilit postului, majorarea salarială va fi de 17 clase de salarizare suplimentare.
În cazul calificativelor "satisfăcător" sau "nesatisfăcător", nu se aplică majorarea salarială.
În septembrie 2010, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a semnat Acordul-Cadru între Consiliul Federal Elveţian şi Guvernul României privind implementarea Programului de cooperare elveţiano-român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene.
Contribuţia financiară elveţiană pentru România este de 181 de milioane de franci elveţieni, pentru dezvoltarea mediului de afaceri, reforma sistemului judiciar, securizarea frontierei de est, educaţie şi incluziune socială, precum şi dezvoltarea de parteneriate între autorităţile locale din cele două ţări.
Cetăţenii elveţieni au aprobat prin referendum, la 26 noiembrie 2006, noua lege federală privind cooperarea cu ţările Europei de Est, care, printre altele, prevedea o nouă contribuţie de 1 miliard de franci elveţieni pentru cele 10 state care au aderat la UE, la 1 mai 2004. Suma este destinată realizării de proiecte în vederea reducerii disparităţilor economice şi sociale în cadrul UE extinse.
Consiliul Federal a decis să extindă pentru România şi Bulgaria prevederile Legii privind contribuţia financiară elveţiană destinată noilor membri ai UE. Suma alocată celor două ţări este de 257 milioane de franci elveţieni, din care României îi revin 181 milioane sub forma creditului-cadru aprobat de către Parlamentul elveţian la sfârşitul anului 2009.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Liga Naţiunilor: România - Kosovo 0-0. Tricolorii au nevoie de un punct pentru a termina pe primul loc
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
-
Ciolacu va pune la dispoziţie explicaţiile Ucrainei în privinţa interdicţiei lui George Simion
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO