Măsuri guvernamentale pentru revitalizarea pieţei de capital. Acces mai uşor la fonduri pentru firme

  • Guvernul României a dat joi undă verde unui proiect de lege care aduce modificări pe piaţa de capital.
  • Modificările aduse împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au ca scop să ofere mai multă protecţie şi încredere investitorilor şi să ajute companiile să acceseze mai uşor capital.
Urmărește
121 afișări
Imaginea articolului Măsuri guvernamentale pentru revitalizarea pieţei de capital. Acces mai uşor la fonduri pentru firme

În esenţă, acest lucru ar putea însemna mai multe oportunităţi de investiţii şi un impuls pentru economia României. Alexandru Petrescu, preşedintele ASF, a subliniat că acest proiect este un pas important pentru modernizarea legislaţiei pieţei de capital, făcând-o mai atractivă pentru investitori şi emitenţi.

Printre noutăţile importante se numără simplificarea procedurilor, astfel încât companiile vor avea acum doar 14 zile pentru a-şi exercita dreptul de preferinţă în cazul majorării capitalului, faţă de 30 de zile cât era anterior.

Aceasta înseamnă că firmele pot obţine rapid fonduri necesare. De asemenea, hotărârile legate de modificările emisiunilor vor fi transmise la Oficiul Registrului Comerţului în maxim 3 zile lucrătoare, facilitând astfel transparenţa şi accelerând procesul decizional.

S-au stabilit reguli clare pentru aplicarea hotărârilor judecătoreşti legate de majorările de capital, ceea ce va aduce mai multă certitudine în acest domeniu. În plus, companiile vor avea acum 60 de zile pentru a publica rapoartele financiare trimestriale, faţă de 45 înainte, oferindu-le astfel mai mult timp pentru a pregăti informaţiile necesare.

Proiectul urmează să fie discutat şi aprobat în Parlament, având în vedere impactul său pozitiv asupra pieţei de capital din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici