- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (30.10.2017, 11:50)
- Dan Straut
Ministrul Agriculturii: Am două genţi cu date şi programe, una pe 2017 şi alta pe 2018. Pe 2017, rezultatele sunt bune
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat luni, la ZF Agribusiness, că anul agricol 2017 este foarte bun, datorită faptului că subvenţiile s-au dat la timp. „Am două genţi cu date şi programe, una pe 2017 şi alta pe 2018. Pe 2017, rezultatele sunt bune”, a spus ministrul.
Urmărește
211 afișări
Ministrul Agriculturii: Am două genţi cu date şi programe, una pe 2017 şi alta pe 2018. Pe 2017, rezultatele sunt bune
„Eu urmăresc aici, în această geantă a ministrului, toate programele, pentru a putea să le raportez ţării”, a precizat Petre Daea.
„Din bugetul de stat au plecat către fermieri 860 de milioane de euro, practic 80% din fermieri au primit subvenţiile într-o perioadă de timp cân câmpul o cere. Iar acum, când vorbim, 85% din suprafeţe sunt însămânţate Trebuie ştiut că banii aceştia se dau mai întâi din bugetul statului, şi apoi se restituie de la UE, dacă sunt respectate regulamentele şi procedurile”, a spus ministrul Agriculturii.
Petre Daea a arătat că „în 2017, un an bun din punct de vedere climatic, cu unele mici excepţii în vest şi în sud-vestul Olteniei”, au fost realizate producţii mari, chiar unele recorduri. „Ca exemple, au fost obţinute 10,1 milioane de tone de grâu, cu 4,8 tone la hectar, şi 1,7 milioane de tone de rapiţă, cu 2,8 tone la hectar - ambele fiind recorduri”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Papa Francisc îi avertizează pe liderii mondiali despre riscurile Inteligenței Artificiale și impactul asupra adevărului
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
„Randamentele sunt bune, la floarea-soarelui România este pe locul 1 în UE ca producţie, dar din nefericire în zootehnie suntem departe faţă de ce ne-am propus şi faţă de alte ţări”, a mai spus Petre Daea.
Oficialul a precizat că „România are cea mai mare resursă din UE”, referindu-se la pajişti, păşuni şi fâneţe, respectiv 4,8 milioane de hectare - „cât suprafeţele similare din Elveţia, Olanda şi Belgia la un loc”. Aceste amenajamente „trebuie păşunate raţional, lăsându-se şi o perioadă de linişte pentru plantă”, a mai spus Petre Daea.
„Trebuie asigurată şi infrastructura necesară pe aceste amenajamente, apa trebuie adusă lângă animal, pe păşune, nu să se ducă animalul la kilometri, la zeci de kilometri după apă. De asemenea, trebuie asigurate şi umbrare, că animalele au şi ele nevoie de umbră în acele zice cu 40 şi ceva de grade”, a menţionat Petre Daea. El a precizat că în acest domeniu a demarat un program de sprijin pentru amenajamentele pastorale, de care beneficiază deja 1.000 din cele 3.000 de localităţi înscrise.
Referindu-se la programul de sprijin pentru producătorii de tomate, ministrul Agriculturii a menţionat că proiectul s-a construit „foarte greu”, dar primele rezultate sunt încurajatoare. „Una vorbeam cu specialiştii, alta se realiza în spatele celor stabilite. Nu mă aşteptam ca unii specialişti să nu aibă încredere în acest program. Este, dacă vreţi, regretul profesiei mele”, a spus Petre Daea. El a arătat, însă, că „în prima etapă a programului peste 4.800 de beneficiari au primit deja banii, iar în a doua etapă, încheiată la 23 octombrie, sunt mai mult de 4.000 de beneficiari care au cultivat, au produs, au vândut şi urmează să-şi primească banii”.
Citeşte şi: Unde trebuie să se angajeze tinerii care vor să dobândească abilităţi utile pentru lansarea în afaceri
Citeşte şi: Termoficare centralizată: Ce temperaturi trebuie să asigure furnizorii şi ce pot face consumatorii
Citeşte şi: Lovitură URIAŞĂ din partea Amazon. Serviciul cu care îşi va îngenunchea toţi adversarii: Curierii vor livra coletele în casele clienţilor
Citeşte şi: ANALIZĂ: Cât costă infrastructura României. Preţuri pe kilometru şi viteza de execuţie la tronsoanele licitate
Citeşte şi: ANALIZĂ: Cât costă infrastructura României. Preţuri pe kilometru şi viteza de execuţie la tronsoanele licitate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
astăzi, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria