- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NextUp Solutions: Investiţiile în digitalizare în companiile româneşti, blocate de întârzierea fondurilor europene
NextUp Solutions: Investiţiile în digitalizare în companiile româneşti, blocate de întârzierea fondurilor europene
Bucureşti, 29 iunie 2023 - IMM-urile sunt tot mai interesate de digitalizare şi de accesarea de soluţii digitale, precum softuri de contabilitate, de salarizare sau ERP-uri, prin fonduri europene, însă firmele româneşti nu se pot dota cu soluţii de digitalizare, fiind afectate de întârzierea granturilor de la stat, potrivit NextUp Solutions, una dintre cele mai mari companii de soluţii software pentru business din România.
Calendarul oficial pentru acordarea granturilor destinate digitalizării IMM-urilor, din fonduri europene, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), arată că depunerea proiectelor este estimată pentru începutul lunii iulie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Totuşi, firmele care sunt interesate de aceste fonduri mai au luni bune de aşteptare, având în vedere că evaluarea proiectelor este preconizată să se încheie anul viitor. Prin acest program, adresat parteneriatelor între firme non-IT şi firme IT, IMM-urile din România au şansa să acceseze bani europeni pentru digitalizare, prin granturi de 500.000 euro – 3.000.000 de euro. Un alt program, prin care firmele non-IT pot obţine granturi de până la 100.000 euro, este în stadiul de depunere de proiecte.
În aceste condiţii, specialiştii NextUp Solutions spun că aşteptarea înseamnă bani pierduţi şi oportunităţi de business ratate. În aşteptarea banilor europeni, business-urile nu stau pe loc, aşadar nici investiţia în digitalizare nu ar trebui să aştepte.
„Trebuie să încurajăm antreprenorii să se digitalizeze, fie că accesează fonduri sau nu, deoarece acesta este viitorul, iar tranziţia spre o lume digitală le aduce avantaje, atât din punct de vedere financiar, cât şi al consumului de timp şi de resurse în general. De exemplu, poţi investi între 4.000 şi 8.000 de euro pentru un câştig de 50% la nivel de productivitate. Prin soluţiile oferite, vrem să ne asigurăm că utilizatorii noştri sunt în siguranţă din punct de vedere legislativ, cu un minimum de efort din partea echipelor lor. Iar aici poate fi obţinut acel avantaj competitiv, în condiţiile în care cei care se digitalizează, fără să mai aştepte, îşi vor lăsa în urmă concurenţii care încă nu au făcut paşi în această direcţie”, spune Roxana Epure, Managing Partner NextUp Solutions.
Până în prezent, 150 de companii şi-au arătat interesul să deruleze proiecte prin fonduri europene. Printre cele mai solicitate servicii sunt cele de implementare adaptate specificului industriilor de productie, distribuţie şi servicii.
„Un soft potrivit trebuie să crească productivitatea echipei administrative cu cel puţin 30%. În comunitatea NextUp, productivitatea s-a mărit şi cu 50% pentru o parte din echipa. Un soft potrivit, cu un număr mare de automatizări, înseamnă timp câştigat, mai puţine erori şi, în definitiv, o gestionare mai eficientă a resurselor şi creştere a profitului”, adaugă Roxana Epure.
Companiile care îşi grăbesc tranziţia către lumea digitală vor avea de câştigat, având în vedere că până în 2030, la nivelul Uniunii Europene, se doreşte o integrare a tehnologiilor digitale de peste 90% în rândul întreprinderilor mici şi mijlocii. Din păcate, România, alături de Bulgaria şi Ungaria, se numără printre codaşe la digitalizarea IMM-urilor, potrivit ultimului raport DESI (Indicele economiei şi societăţii digitale).
Potrivit DESI, în România, dintre companiile care îşi stochează datele, doar 14% le analizează zilnic, 19% lunar, 29% trimestrial sau anual şi 36% niciodată. Prin astfel de softuri implementate în companii, antreprenorii pot avea un un control total şi acces la informaţii, date realiste (business intelligence) şi rapoarte financiare, care le oferă informaţii în timp real şi posibilitatea de a lua decizii corecte. Aceasta duce la o creştere a predictibilităţii afacerilor.
NextUp Solutions numără în prezent peste 5.500 de companii în portofoliul de clienţi, iar pe fondul interesului mare pentru digitalizare, va atrage 250 de clienţi noi. Anul acesta, NextUp Solutions mizează pe o creştere similară celei din 2022, adică 50%, ajungând la o cifră de afaceri de 15 milioane de lei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO