- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (18.09.2018, 11:48)
- Alina Botezatu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O companie fondată de doi români a ajuns la o valoare de piaţă de 3 MILIARDE de dolari, datorită unei noi finanţări de 225 de milioane dolari
UiPath, compania lider de software Enterprise Robotic Process Automation (RPA), fondată de doi români, în 2015, a anunţat, marţi, că a primit o finanţare seria C în valoare de 225 de milioane de dolari, astfel că a ajuns să fie evaluată la 3 miliarde de dolari, triplu faţă de nivelul din martie.
Urmărește
1115 afișări
O companie fondată de doi români a ajuns la o valoare de piaţă de 3 miliarde dolari, datorită unei finanţări de 225 milioane dolari
Runda aceasta a fost condusă de investitorul existent CapitalG, alături de un nou investitor, Sequoia Capital. Accel, care a condus rundele de finanţare Seria A şi B, a participat şi la runda prezentă.
UiPath a primit finanţări de peste 400 de milioane de dolari de la investitori, printre care Accel, CapitalG, Earlybird’s Digital East Fund, Kleiner Perkins Caufield Byers, Credo Ventures, Seedcamp şi acum Sequoia. Compania a obţinut o finanţare Seria A în aprilie 2017, când avea 200 de clienţi, astfel că a fost evaluată la 140 de milioane de dolari. A primit apoi alte 153 de milioane de dolari în martie 2018, ceea ce i-a urcat evaluare la 1,1 miliarde de dolari, devenind astfel, în limbajul popular al industriei, „unicorn” (o valoare de peste 1 miliard de euro).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
Start-up-ul cu orgini româneşti, care a fost fondat în 2015, la Bucureşti, de doi antreprenori românia - Daniel Dines şi Marius Tîrcă, plănuieşte să folosească finanţarea de acum pentru a sprijini obiectivele sale de accelerare a dezvoltării produsului, a lărgi ecosistemul de parteneriate pentru a livra soluţii complementare bazate pe AI, a spori rolul RPA în iniţiativele de automatizare din cardul companiilor de tip enterprise şi a investi în oportunităţi de achiziţie. Compania deţine platforma de Enterprise RPA, care permite designul şi implementarea rapidă de roboţi software („lucrători digitali”).
„Credem că suntem acum în punctul în care companiile vor începe să beneficieze amplu de pe urma automatizării şi inteligenţei artificiale”, a declarat Rich Wong, Partener al Accel.
UiPath a anunţat în iulie că şi-a crescut venitul anual recurent de la 1 milion dolari la 100 milioane – „o performanţă despre care se crede că niciun alt business de subscription software nu a realizat într-un timp atât de scurt”, susţin reprezentanţii companiei.
„Noi facem posibil un viitor în care angajaţii oricărei organizaţii vor putea să automatizeze sarcinile plictisitoare şi consumatoare de timp, ceea ce le va permite să se concentreze pe probleme provocatoare, creative”, susţine Daniel Dines, cofondator şi CEO al UiPath.
Compania are acum mai mult de 1.800 clienţi globali şi adaugă la această listă 6 noi clienţi de tip enterprise pe zi, conform propriilor date. UiPath aşteaptă ca venitul anual recurent să crească de peste 4 ori la sfârşitul anului 2018, în comparaţie cu finalul lui 2017.
De asemenea, compania se aşteaptă să încheie anul 2018 cu peste 1.700 de angajaţi, o mărire de mai bine de trei ori a numărului lor, în 12 luni, şi cu operaţiuni de business în 30 de birouri din 16 ţări. UiPath are sediul central în New York City şi este prezent în 14 ţări din Europa, America de Nord şi Asia, având încă operaţiuni importante la Bucureşti.
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe