O firmă start-up românească a obţinut o finanţare-record de 30 de milioane de dolari

UiPath – o firmă românească specializată în dezvoltarea şi vânzarea tehnologiei de automatizare software – a obţinut o finanţare de 30 de milioane de dolari care reprezintă o performanţă unică în mediul start-up românesc, au anunţat joi reprezentanţii companiei.

Urmărește
1350 afișări
Imaginea articolului O firmă start-up românească a obţinut o finanţare-record de 30 de milioane de dolari

O firma start-up românească a obţinut o finanţare-record de 30 de milioane de dolari (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Arhiva Foto)

Compania românească UiPath are sediul în Statele Unite şi birouri în şase ţări şi este specializată în dezvoltarea şi vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation - RPA). Roboţii software UiPath sunt programaţi să preia munca de tipul „copy-paste” a angajaţilor, eliberându-i de sarcinile tranzacţional-repetitive care îi solicită inutil.

„UiPath a primit la începutul anului 2017 recunoaşterea oficială de lider global al industriei RPA şi obţine acum o investiţie de 30 de milioane de dolari care va ajuta compania să continue dezvoltarea în baza creşterii de 600% pe care a înregistrat-o în 2016. Finanţarea şi vine de la Accel Partners, fond de investiţii de prim rang, aceiaşi care au făcut primele investiţii în companii-mamut precum Facebook, Dropbox şi Spotify. Alături de Accel, mai participă la finanţare investitorii Earlybird Venture Capital, Credo Ventures şi Seedcamp”, se arată într-un comunicat al UiPath.

Beneficiarul finanţării, UiPath, precizează că se va folosi de acest fond de sprijin pentru a angaja cei mai buni ingineri software şi oameni de business, propunându-şi să dubleze efortul de dezvoltare a caracteristicilor cognitive de tip uman în tehnologia produsului său „enterprise”.

„Cu două versiuni majore lansate anual, produsul UiPath are în spate o echipă de programatori români de cea mai bună pregătire, tineri racordaţi la inovaţie care modelează în planul de dezvoltare al tehnologiei UiPath proprietăţi emergente din sfera machine learning şi inteligenţă artificială”, se mai arată în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici