Producţie de aur şi argint la mina din Mănăila - Suceava: Vast Resources a început testele

Vast Resources a demarat primele teste în ceea ce priveşte procesarea de metale preţioase, aur şi argint, la mina din Mănăila. Compania preconizează că va putea să extragă lunar aproximativ 30 de tone de concentrat de aur şi argint începând cu luna mai 2017.

Urmărește
1561 afișări
Imaginea articolului Producţie de aur şi argint la mina din Mănăila - Suceava: Vast Resources a început testele

Producţie de aur şi argint la mina din Mănăila - Suceava: Vast Resources a început testele

Astfel, britanicii adaugă un nou tip de concentrat procesat la mina suceveană, ajungând la un total de 3 produse: cupru, zinc, aur şi argint.

„Modalitatea de procesare a noului tip de concentrat este prietenoasă cu mediul înconjurător, având în vedere că ea nu presupune folosirea unei substanţe chimice. Metalele preţioase native sunt prezente în reziduurile rezultate în urma procesului de prelucrare a minereului extras şi sunt separate de restul materialelor printr-un proces ce implică zdrobirea şi centrifugarea”, precizează compania.

„La mina din Mănăila am avut anul trecut experţi care au găsit soluţiile necesare pentru separarea concentratului de zinc şi cupru, dar au văzut şi potenţialul de separare a celui de aur şi argint. Astfel, vom putea avea din acest an o producţie importantă de concentrat de aur şi argint în fiecare lună.” a declarat Andrew Prelea, director executiv şi preşedinte Vast Resources România.

Pe lângă procesarea noului tip de concentrat, compania are aşteptări mari şi în ceea ce priveşte cantităţile de concentrat de cupru şi zinc extrase lunar, pentru care se preconizează creşteri importante.

Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. Din luna mai 2013, Vast Resources s-a îndreptat şi către România, în vederea dezvoltării strategiei de business. Compania utilizează cea mai nouă tehnologie de explorare, cum ar fi software-ul de gestionare a datelor spaţiale, vizualizarea 3D, noile tehnici de modelare geofizice, geochimie şi elemente de managementul riscului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici