Opinie Cristian Hostiuc: Nu-l faceţi prost pe Dăianu. A fost doar naiv. A vrut să câştige mai mult şi a pierdut. Din păcate, intrarea lui în showbiz îi îngroapă toată reputaţia de economist

Cazul Sima este foarte simplu. Un broker le povestea oamenilor care aveau ceva mai mulţi bani despre o modalitate de a câştiga mai mulţi bani mai repede şi mai simplu decât formele tradiţionale, depozite bancare, titluri de stat, fonduri mutuale sau o afacere. De ce să îţi baţi capul cu 1% pe an dobândă la dolar sau cu un câştig de 5% din producţia de mobilă cu muncitori pe cap şi TVA de plătit, când poţi să faci 10% într-o zi stând acasă în dormitor cu numai o conexiune bună la internet.

Urmărește
501 afișări
Imaginea articolului Opinie Cristian Hostiuc: Nu-l faceţi prost pe Dăianu. A fost doar naiv. A vrut să câştige mai mult şi a pierdut. Din păcate, intrarea lui în showbiz îi îngroapă toată reputaţia de economist

Cristian Hostiuc (Imagine: Sorina Andreica/Publimedia)

Dezvoltarea fără precedent a pieţelor financiare din ultimii 30 de ani a dus la apariţia platformelor de tranzacţionare online, cu brokeri şi investitori care stau lipiţi de ecran 24 din 24 şi încearcă să câştige pariind pe diferite evoluţii de valute, de acţiuni, de falimente, de mărfuri etc. Nu e nicio diferenţă că pariezi pe faptul că Manchester United va bate Clujul cu 2 la 1 sau că săptămâna viitoare euro va câştiga 0,2% faţă de dolarul australian.

În acest moment tranzacţiile financiare speculative, care merg pe aceste mişcări de curs, sunt de nouă ori mai multe decât cele tradiţionale, care au la bază raţiuni comerciale sau de acoperire a riscului. Apariţia acestor platforme de tranzacţionare online, la care s-a adăugat cea mai importantă invenţie modernă a pieţelor, respectiv posibilitatea democratică a oricui, din orice loc, de a tranzacţiona în marjă, adică dai numai un avans cash (10%-20%), iar restul sumei ţi-l dă brokerul, a deschis calea spre îndeplinirea unor visuri.

Că poţi să arzi etapele şi că poţi să faci bani peste noapte, fără să fii specialist, oricine ai fi şi cu oricât de puţini bani. Cu 1.000 de euro cash poţi să tranzacţionezi de 100.000 de euro sau cu 100.000 de euro poţi să tranzacţionezi de 10 milioane de euro. În cel de-al doilea caz, dacă mişcarea de curs euro-dolar îţi este favorabilă, să spunem cu 0,5% într-o zi, sau într-o oră, câştigul tău este de 50.000 de euro. Raportat la suma investită, rezultă un randament de 50%.

Dacă visezi mai mult şi petrolul scade cu 1%, cum ai pariat, poţi să câştigi 100.000 de euro. Adică un randament de 100%. Sunt pline site-urile de reclame la platforme de tranzacţionare online şi toate îţi vând împlinirea unor vise. Ceea ce nu se promovează este că poţi să şi pierzi bani şi, mai mult decât atât, dacă tu vrei să câştigi, atunci altul trebuie să piardă. Pentru că la finalul zilei toate aceste speculaţii se închid cu sumă nulă. Dacă tu câştigi 100.000 de euro, atunci un altul sau alţii trebuie să piardă aceşti bani. Dar poate să fie şi invers. Să pierzi tu şi alţii să câştige.

Citeşte integral articolul despre brokerul Cristian Sima pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici