- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Cea mai importantă sală de concerte a României ar trebui să poarte numele „Horia Simu & Asociaţii“, că banii sunt la ei, şi nu la George Enescu. Sau la Sorin Oprescu, după noul caz
Ioan Holender, unul dintre cele mai importante nume din circuitul mondial al muzicii simfonice, părăseşte poziţia de director artistic al Festivalului „George Enescu“, cu regretul că toate autorităţile politice care au fost la putere, indiferent de nume şi funcţie (preşedinte, premier, guvern, primar), nu au reuşit să construiască în 25 de ani o sală de concerte demnă de cultura României, deşi toţi promiteau asta.
Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Cea mai importantă sală de concerte a României ar trebui să poarte numele „Horia Simu & Asociaţii“, că banii sunt la ei, şi nu la George Enescu. Sau la Sorin Oprescu, după noul caz
Din cauza acestui lucru, spune Holender (18 ani a fost directorul Operei de la Viena), cele mai mari nume şi filarmonici din muzica simfonică mondială sunt nevoite să concerteze la Bucureşti într-o sală mai degrabă bună pentru congrese de partid - „Sala Palatului“ -, decât pentru concerte.
Cât poate să coste o sală de concerte? Cel mult 100 de milioane de euro la preţurile actuale, cu tot cu şpăgile şi preţurile umflate pe drum (stadionul „Arena Naţională“ a costat 300 de milioane de euro).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
Niciun preşedinte, niciun premier, niciun guvern, niciun ministru al finanţelor şi niciun primar al Capitalei nu a găsit 100 de milioane de euro în 25 de ani, cu toate că toţi au administrat bugete de zeci de miliarde de euro.
De partea cealaltă, aproape toată lumea a găsit peste noapte 125 de milioane de euro pentru a plăti nişte titluri de despăgubire, supraevaluate cu peste 100 de milioane de euro, pentru ca cel care le încasa, Horia Simu, să nu mai fie surmenat şi stresat.
Afacerea „Fondul Proprietatea“, adică devalizarea bugetului României cu 4 miliarde de euro, a fost transpartinică, de ea au beneficiat într-un fel sau altul toate partidele mari sau mai mici, împreună cu oamenii din anturajul lor.
Credeţi că vreunul dintre cei care au avut puterea politică, decizia administrativă şi bugete publice pe mână regretă ca Ioan Holender că România nu are o sală de concerte demnă de cultura ei? Mai degrabă, cei mai mulţi dintre ei, plus asociaţii lor, sunt invidioşi pe afacerea făcută de Horia Simu şi pentru faptul că nu au luat o felie din tortul de 100 de milioane de euro. Dacă te prinde, faci câţiva ani, scrii o carte, dar rămâi cu banii.
Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
astăzi, 12:15
Două sate din România au fost selectate în Programul Upgrade al Best Tourism Villages 2024