- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Povestea celor 6.200 de tone de aur dintr-un subsol din Manhattan: americanii spun că nu sunt ale lor, specialiştii vorbesc despre o cacealma
Sistemul Federal de Rezerve din Statele Unite păstrează 6.200 de tone de aur, într-un seif situat într-un subsol din Manhattan, dar informaţiile extrem de limitate oferite de oficialităţi, legate de stocul de aur, îi îndeamnă pe americani să creadă că informaţia este o cacealma, potrivit Wall Street Journal.
Oficialităţile transmit vizitatorilor că seiful din subsol reprezintă cel mai mare stoc oficial de aur din lume, a cărui valoare se încadrează între 240 şi 260 de miliarde de dolari.
„Nimeni nu poate fi sigur că stocul de aur chiar există, cu excepţia angajaţilor Rezervelor Federale, care au acces. Dacă aurul se află într-adevăr acolo, Banca Centrală nu a oferit niciodată dovezi care să demonstreze acest lucru”, susţine Ronan Manly, analist în metale preţioase pentru comerciantul de aur BullionStar din Singapore.
ULTIMELE ȘTIRI
-
WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
-
Tîlvăr: Ne asigurăm că Armata României are acces la cele mai avansate tehnologii şi echipamente
-
Ciolacu: Această coaliţie a funcţionat în parametrii aşteptaţi de români. Bolojan - posibil partener
-
Ucraina şi Germania discută despre un „răspuns decisiv” la implicarea Coreei de Nord în război
Unii susţin teoria conform căreia aurul, ce se presupune a fi situat în subsolul din strada Liberty, numărul 33, ar putea fi doar lingouri false. Anumiţi investitori, adepţi ai teoriei conspiraţiei, iau în considerare varianta în care Sistemul Rezervelor Federale a arendat aurul, în secret, pentru a manipula preţul metalului pe piaţă.
„Trebuie să fi fost o bancă centrală care a vărsat în piaţă o cantitate foarte mare de aur”, spune John Embry, fost strateg de investiţii pentru Sprott Asset Management, firmă ce a gestionat un fond de aur.
„Preţul aurului nu a fluctuat în mod natural”, îşi aminteşte Embry legat de perioada în care a supervizat fondul de aur, şi susţine că singurul motiv plauzibil pentru fluctuaţii ar fi fost astfel de acţiuni iniţiate de Sistemul Rezervelor Federale.
După ce materialul realizat de Wall Street Journal, despre subsolul din Manhattan, a fost publicat, un purtător de cuvânt al Rezervelor Federale a declarat că niciun procent din aurul stocat, în subsolul din New York, nu aparţine Statelor Unite şi a insistat că „statul nu foloseşte în niciun fel aurul, mai ales, pentru a-l împrumuta sau a-l arenda.
Citiţi continuarea articolului pe zf.ro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO