- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţul petrolului creşte cu 2%, dar se îndrepta spre o scădere săptămânală
Preţul petrolului a crescut vineri cu aproximativ 2% în schimburi comerciale volatile, dar se îndrepta spre o scădere săptămânală, pe fondul îngrijorărilor privind o potenţială scădere a cererii determinată de recesiune, relatează Reuters.
Băncile centrale din întreaga lume măresc ratele dobânzilor pentru a controla inflaţia, ceea ce a generat temeri că majorarea costurilor de împrumut ar putea înăbuşi creşterea economică, în timp ce testele masive COVID-19 efectuate în Shanghai în această săptămână au fost un motiv de îngrijorare cu privire la potenţialele blocaje care ar putea, de asemenea, să afecteze cererea de petrol.
Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 2,14 dolari, sau 2%, la 106,79 dolari pe baril. Petrolul american West Texas Intermediate a crescut cu 1,53 dolari, sau 1,5%, la 104,26 dolari pe baril. Ambele repere s-au tranzacţionat în teritoriu negativ în timpul şedinţei, înainte de a creşte din nou.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Brent urma totuşi să înregistreze un declin săptămânal de aproximativ 4%, iar WTI o pierdere de 3,7%, după primul declin lunar din noiembrie. Preţurile s-au prăbuşit marţi, când scăderea de 10,73 dolari a Brent-ului a fost a treia cea mai mare scădere a contractului de când a început să se tranzacţioneze, în 1988.
Datele privind locurile de muncă non-agricole din SUA au arătat că în luna iunie creşterea numărului de locuri de muncă a fost mai mare decât estimările, un semn al tăriei pieţii muncii care oferă Rezervei Federale muniţie pentru o nouă creştere a ratei de 75 de puncte de bază în cursul acestei luni.
"Piaţa petrolului priveşte raportul privind locurile de muncă ca pe o sabie cu două tăişuri", a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group. "Cifra privind locurile de muncă a fost pozitivă din perspectiva cererii. Pe partea pesimistă, piaţa este îngrijorată de faptul că, dacă piaţa locurilor de muncă este puternică, Fed poate fi mai agresivă în ceea ce priveşte creşterea ratelor."
Petrolul a crescut vertiginos în prima jumătate a anului. Ţiţeiul Brent s-a apropiat de maximul record de 147 de dolari după ce Rusia a lansat invazia în Ucraina în luna februarie, ceea ce a sporit îngrijorările legate de aprovizionare care, potrivit unor analişti, se aşteaptă să se agraveze.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului