- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (09.08.2023, 07:13)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţul petrolului scade, pe seama îngrijorărilor legate de încetinirea cererii din partea Chinei
Preţul petrolului a scăzut miercuri dimineaţă în Asia, deoarece îngrijorările legate de reducerea cererii din partea Chinei, principalul importator de ţiţei, au crescut după datele negative privind comerţul şi inflaţia, scrie Reuters.
Urmărește
1329 afișări
Preţul petrolului scade, pe seama îngrijorărilor legate de încetinirea cererii din partea Chinei
Îngrijorările privind reducerea cererii din partea Chinei au depăşit temerile legate de înăsprirea ofertei ca urmare a reducerilor de producţie efectuate de Arabia Saudită şi Rusia.
Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 15 cenţi, sau 0,2%, la 86,02 dolari pe baril până la ora 0320 GMT. Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) s-a situat la 82,75 dolari pe baril, în scădere cu 17 cenţi, sau 0,2%.
Ambele contracte au câştigat aproape un dolar în ziua precedentă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
„Preţul petrolului se luptă să crească în continuare din cauza îngrijorărilor persistente legate de o redresare lentă a economiei chineze şi a cererii de combustibil”, a declarat Chiyoki Chen, analist şef la Sunward Trading.
„De asemenea, având în vedere îngrijorările legate de reducerea cererii în Statele Unite şi în Europa din cauza unei serii de majorări ale ratelor dobânzilor, creşterea pieţelor petroliere pare să fie limitată”, a adăugat el, prezicând că WTI se va tranzacţiona în intervalul 75 - 85 de dolari pe baril în cursul acestei luni. Ambele repere au înregistrat săptămâna trecută a şasea creştere săptămânală consecutivă, cea mai lungă serie de câştiguri din perioada decembrie 2021 - ianuarie 2022, ajutate de o reducere a ofertelor OPEC+ şi de speranţele de stimulare pentru o redresare a cererii de petrol în China.
Datele privind inflaţia din China au arătat miercuri că indicele preţurilor de consum a scăzut în iulie, în primul declin anual din februarie 2021, confirmând trecerea economiei în deflaţie, pe măsură ce redresarea sa după pandemie a continuat să stagneze.
Stocurile de ţiţei din SUA au crescut cu 4,1 milioane de barili săptămâna trecută, potrivit unor surse din piaţă care citează cifrele Institutului American Petroleum de marţi. Aceasta a fost o creştere mai mare decât se aşteptau analiştii intervievaţi de Reuters.
Datele guvernamentale americane privind stocurile sunt aşteptate miercuri.
Între timp, un raport lunar al Administraţiei americane pentru Informaţii în domeniul Energiei (EIA) a estimat marţi că producţia de ţiţei din SUA va creşte cu 850.000 de barili pe zi (bpd) până la un nivel record de 12,76 milioane bpd în 2023, depăşind ultimul vârf de 12,3 milioane bpd din 2019.
Preţurile la ţiţei au crescut din iunie, în principal din cauza reducerilor producţiei Arabiei Saudite, precum şi a creşterii cererii globale, a precizat EIA.
Primul exportator mondial, Arabia Saudită, şi-a prelungit săptămâna trecută reducerea voluntară a producţiei de 1 milion de bpd până la sfârşitul lunii septembrie, adăugând că aceasta ar putea fi prelungită dincolo de această dată. Rusia a declarat, de asemenea, că va reduce exporturile de petrol cu 300.000 bpd în septembrie.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe