- Home
- Economic
- MOSCOVA, (02.01.2015, 15:40)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Producţia de petrol a Rusiei a atins în decembrie un nivel record post-sovietic
Producţia de petrol a Rusiei a atins în decembrie un nivel record post-sovietic, arătând că cea mai importantă sursă de venituri a ţării nu a fost până acum afectată de sancţiunile americane şi europene sau de prăbuşirea preţurilor ţiţeiului.
Urmărește
4859 afișări
Producţia de petrol a Rusiei a atins în decembrie un nivel record post-sovietic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Rusia a produs luna trecută 10,667 milioane de barili de petrol pe zi, în creştere cu 0,3%, potrivit datelor preliminare publicate vineri de Ministerul Energiei. Datele se referă la ţiţei şi condensat, un petrol ultra uşor din care se produc carburanţii de calitate ridicată, transmite Bloomberg.
În 2014, producţia medie de petrol a urcat cu 0,7%, la 10,58 milioane de barili pe zi, de asemenea un record post-sovietic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Creşterea a fost susţinută de activitatea unor producători privaţi.
Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus Rusiei sancţiuni, anul trecut, ca reacţie la anexarea Crimeei şi susţinerea de către autorităţile ruse a separatiştilor din estul Ucrainei.
Măsurile includ şi interzicerea exporturilor în Rusia a unor echipamente şi tehnologii destinate sectorului energiei.
Rusia obţine circa jumătate din venituri din industria petrolului şi gazelor.
Recordul anterior al producţiei de petrol, de 10,64 milioane de barili pe zi, a fost înregistrat în octombrie. Producţia Rusiei a atins un record al erei sovietice de 11,4 milioane de barili de petrol pe zi în 1087, potrivit datelor grupului BP.
Cotaţia petrolului Brent, folosită la stabilirea preţurilor pentru circa jumătate din petrolul mondial, inclusiv al principalului tip de petrol rusesc, Urals, a scăzut vineri, la Londra, cu 0,2%, la 57,19 dolari pe baril. Preţul maxim al petrolului Brent în 2014 a fost de 115,71 dolari pe baril.
Economia Rusiei se îndreaptă spre recesiune, pe fondul scăderii preţurilor petrolului, iar pentru 2015 este anticipat un declin de 0,5% al producţiei de ţiţei a ţării, la 525 milioane de tone, potrivit estimărilor Ministerului Energiei.
Agenţia Internaţională pentru Energie se aşteaptă ca producţia de petrol a Rusiei să scadă cu 1% în acest an.
Producţia de gaze naturale a Rusiei a scăzut în 2014 cu 4%, la 640,237 miliarde de metri cubi. Producţia Gazprom a coborât cu 9%, la un minim istoric de 432 de miliarde de metri cubi, din cauza disputei referitoare la preţuri cu Ucraina, al doilea mare client al grupului după Germania.
Preţurile petrolului au scăzut cu până la 49% în 2014, cel mai amplu declin anual după criza financiară din 2008, pe fondul cererii scăzute la nivel mondial şi al concurenţei dintre producătorii americani şi cei din OPEC pentru cotă de piaţă.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Bahmu și-a scos asul din mânecă! Vești crunte pentru Honorius. Ce le-a cerut judecătorilor, în cazul în care fiii ei nu vor să părăsească vila lui Prigoană
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe