- Home
- Economic
- CONSTANŢA, (06.06.2013, 18:00)
- Cosmin Vaideanu
Rovana Plumb susţine că a atras 500 de milioane de euro prin POS Mediu
Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, susţine că, anul trecut, rata de absorţie a fondurilor europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu era de patru la sută, iar acum a ajuns la 16 la sută, fiind absorbite, din 2012 până în prezent, 500 de milioane de euro.
Urmărește
177 afișări
Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)
"Când am preluat mandatul la Ministerul Mediului, în mai 2012, rata de absorţie a Programului Operaţional Sectorial Mediu era de 4,37 la sută, mai precis între 2007 şi mai 2012 sumele venite de la Uniunea Europeană au reprezentat un cuantum de 197 de milioane de euro. După un an de guvernare USL, am ajuns la o rată de absorţie de 16 sută. Practic am adus într-un an 500 de milioane de euro. S-au depus eforturi considerabile din partea tuturor structurilor, în special a Autorităţii de Management astfel încăt să putem să reluăm plăţile după o perioadă dificilă de aproape cinci luni când acestea au fost blocate ca urmare a neregulilor identificate în perioada anilor 2010 - 2011", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, Rovana Plumb.
Ea a mai afirmat că a avut întâlniri cu beneficiarii fondurilor europene pentru a se evita dezangajările, reuşindu-se anul trecut evitarea unui risc de dezangajare de 400 de milioane de euro.
"Am avut întâlniri împreună cu beneficiarii fondurilor europene, împreună cu constructorii, astfel încât să evităm dezangajările pe Programul Operaţional Sectorial Mediu. În anul 2012 am reuşit să facem acest lucru, în mai, când am preluat mandatul, aveam un risc de dezangajare de 400 de milioane de euro şi am reuşit să-l depăşim. În acest moment vom intensifica monitorizarea şi controlul la nivelul lucrărilor în teren astfel încât să putem să ne atingem ţintele pentru anul 2013 şi să evităm dezangajările şi să creştem accelerat ritmul de absorţie al fondurilor europene", a mai spus Rovana Plumb.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Ministrul a menţionat că România are în tratatul de aderare două angajamente foarte importante, asumate, legate de mediu, care trebuie finalizate până în 2017, respectiv 2018.
"Avem două angajamente în tratatul de aderare deosebit de importante în ceea ce priveşte mediul. Primul este legat de infrastructura de apă şi canalizare care până în anul 2018 trebuie să ajungă la o rată de 80 la sută de beneficiari în cadrul acestei infrastructuri, iar pentru managementul integrat al deşeurilor angajamentul României este ca până în 2017 să realizăm toate acele depozite şi tot sistemul integrat de management, respectiv staţii de tratare mecano-biologică, o serie întreagă de alte instalaţii astfel încât să putem să putem să diminuăm impactul asupra mediului prin generarea de deşeuri", a menţionat ministrul Mediului.
Rovana Plumb s-a aflat joi, la Mamaia, la şedinţa Comitetului de Monitorizare a POS Mediu, prilej cu care a semnat şase contracte de finanţare, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 25 de milioane de euro.
Citeşte şi:
Rovana Plumb: Explorarea gazelor de şist nu va afecta comunităţile şi plajele de la Marea Neagră
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
Nicuşor Dan, despre o eventuală retragere din cursa electorală: Până pe 15 martie putem să analizăm
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”