- Home
- Economic
- ALBA IULIA, (24.01.2017, 11:39)
- Dragos Suciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tariful pentru apă potabilă şi canalizare creşte procentual în Alba, în fiecare an, până în 2022
Operatorul judeţean de apă şi canalizare, Apa CTTA Alba, creşte procentual tariful, în fiecare an, până în 2022, pentru apa potabilă şi canalizare, potrivit strategiei de tarifare impusă pentru accesarea de fonduri europene pentru construirea unor staţii de pompare, epurare şi tratare a apei.
Urmărește
217 afișări
Tariful pentru apă potabilă şi canalizare creşte procentual în Alba, în fiecare an, până în 2022
În prezent, tariful pentru un metru cub de apă potabilă este de 3,01 lei, iar tariful pentru un metru cub de apă uzată este 2,86 de lei.
Acesta va creşte, procentual, cu 3,75% în 2017 şi 2018, respectiv cu 3% în 2019, 2020, şi 2021.
În 2022, tariful la apa potabilă va creşte cu 7%, iar tariful la canalizare va creşte cu 13,5%, potrivit strategiei de tarifare.
Această strategie de tarifare este una dintre condiţiile pentru accesarea fondurilor pe Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM), pe structura mare apă şi canal, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul APA CTTA Alba SA, Ştefan Bardan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
”Practic, în acest an, va fi o creştere de 0,11 lei (n.r. la apă potabilă). Strategia a fost făcută când s-a făcut documentaţia pentru accesarea acestor bani. Se vor face investiţii, este vorba de două staţii de epurare, una în oraşul Abrud şi una în oraşul Baia de Arieş. Este vorba de patru magistrale mari de apă, de la Câmpeni la Abrud, de la Câmpeni la Baia de Arieş, de la Galda la Blaj şi de la Galda la Aiud – Ocna Mureş. Acestea sunt câteva lucrări mari, de anvergură”, a declarat Ştefan Bardan.
Acesta a adăugat că strategia de tarifare a fost stabilită astfel încât să fie suportabilă pentru populaţie. Tariful pentru un metru cub de apă uzată va creşte cu 0,10 lei în acest an.
Odată cu accesarea fondurilor pe POIM, vor fi construite staţii de pompare a apei, staţii de pompare a apei uzate, staţii de tratare a apei şi staţii de epurare care vor genera costuri de exploatare suplimentare.
În urma acestor investiţii va creşte gradul de conectare la servicii de apă şi apă uzată în judeţul Alba.
Operatorul de servicii de apă şi canalizare va trebui să asigure o cofinanţare prin contractarea unui împrumut pentru proiectul de investiţii de aproximativ 10,55% din valoarea totală.
Citeşte şi: APAPR: Guvernul trebui să găsească resurse pentru creşterea contribuţiilor către pensiile private
Citeşte şi: Autorităţile din Statele Unite investighează Yahoo din cauza celor două atacuri cibernetice
Citeşte şi: EXCLUSIV Retailerul C&A, profit de milioane de euro în România, pierderi în Spania şi Portugalia
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe