Vâlcov: Executivul vrea să modifice Legea insolvenţei. Toţi escrocii vor dispărea/ Despre fondurile de pensii private: 6 din 7 au investit în RDS/ Consilierul premierului a vorbit despre MAFIA din piaţa energiei şi data la care „Dragnea trebuie să fie închis”

Consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a declarat, vineri seara, că Executivul vrea să modifice Legea insolvenţei, în urma căreia a apreciat că „toţi escroci vor dispărea”, şi a lansat un atac împotriva Realitatea TV, despre care a spus că are datorii de 121,4 milioane de lei. Consilierul a mai spus că şase din şapte fonduri de pensii private au investit în RDS. Mai mult, fostul ministru a vorbit despre situaţia delicată din piaţa energiei, unde mafia este, potrivit lui, mare. Vâlcov a mai afirmat că Laura Codruţa Kovesi i-a cerut să semneze recunoaşterea făcută de procuror şi de avocat, dar şi că a venit „ordin pe unitate” potrivit căruia până la 1 septembrie Dragnea trebuie închis.

Urmărește
5735 afișări
Imaginea articolului Vâlcov: Executivul vrea să modifice Legea insolvenţei. Toţi escrocii vor dispărea/ Despre fondurile de pensii private: 6 din 7 au investit în RDS/ Consilierul premierului a vorbit despre MAFIA din piaţa energiei şi data la care „Dragnea trebuie să fie închis”

Vâlcov anunţă că Executivul vrea să modifice Legea insolvenţei: Apoi toţi escrocii vor dispărea/ Consilierul premierului a lansat un atac la o televiziune cu datorii

„În piaţa energiei lucrurile sunt mai delicate”

Darius Vâlcov a declarat vineri că în piaţa energiei mafia este mare, iar cei care încearcă să schimbe lucrurile sunt ameninţaţi şi şantajaţi. Vâlcov a transmis şi un mesaj celor care vorbesc despre politicieni penali.

„În piaţa energiei lucrurile sunt mai delicate. Mafia e atât de mare încât trebuie să te porţi cu mănuşi. Guvernul a modificat calculul redevenţele. Curtea de Conturi spunea că atenţie că voi calculaţi la un tarif care nu mai functionează. S-a modificat si s-a legat de nivelul de la Bursa din Austria. În acest an am încasat în plus cu 30 milioane de euro în acest cu această modificare legislativă care stătea în pixul preşedintelui ANRM, deci printr-un ordin al ANRM. Nu a semnat nici când a avut hotărâre judecatorească definitivă în 2013. Foarte mulţi sunt stat în stat”, a declarat Darius Vâlcov, consilierul de stat al premierului, la România TV.

Acesta a vorbit despre un sistem în care oficialii sunt ameninţaţi dacă încearcă să regleze situaţia.

„Te ameninţă, te şantajează, iţi pune catuşele şi dacă nu are cu ce. Ai familie, ai copii, până la urmă îţi doreşti să fii sănătos şi să trăieşti. Eu azi înţeleg foarte bine ce se întâmplă vom ajunge probabil în vârful acestui ciclon probabil în septembrie, este clar că lucrurile nu mai pot merge asa. Eu sunt din categoria penalilor, dar totuşi să vedem ce fac penalii, oare nu se luptă cu nişte mafioţi?”, a mai spus Vâlcov.

Vâlcov: Sunt situaţii când cel de sub ministru nu semnează nici de-a naibii. A fost unul şi la Externe

Consilierul de stat al premierului a declarat că există funcţionari publici care pun frâne intenţionat proiectelor, dând exemplul unui fost angajat din Ministerul de Externe care nu a semnat avizul pentru legea parteneriatului public-privat,deşi spunea că nu a citit proiectul

„Statul este acţionar la Romgaz, Romgaz a găsit resurse foarte importante. Romgaz să iasă publică şi să spună care e strategia pentru următoarea perioadă. Iar vrem să mergem cu preţurile umflate la maxim să facem profit să plătim membrii Consiliului de Administraţie? Sau ne gândim să accesăm aceste surse pe care le avem, să cumpărăm câteva combinate petrochimice, să le deschidem, să folosim gazul pentru aceste combinate, pentru că astăzi noi debalansarea de azi între import şi export este foarte mare pentru că 2,6 miliarde de euro vin din instrucţia petrochimică”, a declarat consilierul premierului, Darius Vâlcov, la România TV.

Întrebat dacă reprezentanţii Guvernului nu pot cere sau interveni direct, Vâlcov a afirmat că situaţia nu este doar în companiile de stat.

„Dacă ne uităm la toate legile în ultimii 28 de ani, toate au fost făcute ca premierul şi guvernul să nu poată avea decizie, nu vorbim doar la companii de stat, vorbim şi la funcţionari. Vorba aceea şi la funcţionari pleacă ministrul până schimbă funcţionarul, chiar dacă oportunitatea o stabileşte ministrul, nu semnează cel de sub ministru, nici de-a naibii, pleacă, se duce. Când a fost legea parteneriatului public- privat, de la Ministerul de Externe a venit un funcţionar să ne explice că noi nu dăm avizul că legea are unele probleme. Am spus: explică-ne ce probleme sunt. Răspunsul a fost foarte interesant <<n-am citit-o>>. Atunci despre ce probleme vorbim? Nu ştiu, mi-a transmis cineva că de fapt nu trebuie avizată de ministerul de Externe. Acea persoană a plecat din ministerul de Externe, i s-au ridicat ode în site-urile care fac propagandă. E un procuror de la ministerul de Externe, a stat vreo 100 de ani la Ministerul de Externe, şi rolul lui era să ţină frână pe avize. Legea asta a parteneriatului public privat are doar 19 pagini şi nu are norme de aplicare”, a mai afirmat Vâlcov.

Fostul ministru al Finanţelor a declarat că sunt funcţionari care verifică „virgulele”.

„Acum o lună de zile, în parteneriatele private, cinci au fost aprobate în şedinţa de Guvern- autostrăzi şi domeniul sănătăţii. La două săptămâni am dat iar hotărâre de guvern cu alte 8 parteneriate. Sunt copy-paste, doar schimbi conţinutul. Nici până azi cele opt nu sunt publicate. Sunt funcţionari care spun că virgula e în dreapta trebuia să fie în stânga. Astea sunt realităţile”, a mai spus consilierul premierului.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici