COMENTARIU Lelia Munteanu: A săpa, scăpare

Urmărește
1004 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: A săpa, scăpare

COMENTARIU Lelia Munteanu: A săpa, scăpare

Mă uit la Sir Francis Bacon (la chipul vag-trufaş al Lordului Cancelar, nu la mina preocupat-angoasată a filosofului închis în Turn) şi îl văd pe Shakespeare. Mă număr printre diliii care cred că Francis Bacon, înaltul dregător, savantul, trebuia să inventeze un personaj pentru opera sa literară. Nu s-ar fi putut umili să se arate publicului ca autor dramatic şi sonetist.

Am privilegiul să vă informez că există în România un distins specialist în Francis Bacon – doamna conferenţiar Dana Jalobeanu de la Universitatea Bucureşti.

... Există în Sylva Sylvarum (Colecţia Colecţiilor) - al cărei capitol X e o carte de magie – un început de pasaj care sună aşa:

„Sapă o groapă la malul mării, puţin deasupra liniei fluxului, şi mergi în adâncime până la nivelul de reflux".

Asta şi fac de multă vreme în mintea mea, mai exact acolo unde „mareea face marea să se apropie". Presimt că, într-o bună zi, voi da, din greşeală, peste un mare adevăr.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici