- Home
- Editorialiștii
- (28.11.2020, 22:34)
- Sorin Avram
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU | Sorin Avram: Oare să-l credem pe domnul preşedinte?
Urmărește
1504 afișări
COMENTARIU | Sorin Avram: Oare să-l credem pe domnul preşedinte?
”Resping categoric orice demers de numire în funcţii publice a unor persoane care nu întrunesc condiţiile cerute de lege şi nu au experienţă în domeniul în care sunt propuse”. Foarte bine le spuneţi, domnule preşedinte!
”Considerarea recompensei politice drept unic principiu de funcţionare a statului este apanajul unei mentalităţi învechite şi reprezintă totodată un afront adus cetăţenilor şi o frână în dezvoltarea oricărei societăţi democratice”. Corect, domnule preşedinte!
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
”Sistemul bugetar nu mai poate fi cadrul în care îşi găseşte facil locul o clientelă politică incompetentă”. Ţineţi-o tot aşa, domnule preşedinte!
”În urma cazului de la Mureş semnalat de către mass-media am avut o discuţie cu prim-ministrul României, Ludovic Orban, despre necesitatea accelerării procesului de audit în sfera administraţiei publice, ca demers absolut obligatoriu pentru reconstrucţia României pe baze şi valori solide”. Bravo, domnule preşedinte!
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a reacţionat dur ca urmare a reportajului ”Recorder” referitor la numirile făcute pe criterii politice, după ce iniţial spuse că nu cunoaşte cazul de la Mureş. Domnul Iohannis a fost tăios, însă a evitat să vorbească direct despre Guvernul PNL, protejându-l astfel, spunând la un moment că ”toate partidele trebuie să înţeleagă faptul că statul, prin tot ceea ce întreprinde, se află în slujba cetăţeanului”.
Dar oare să-l credem pe domnul preşedinte atunci când spune că se opune ferm numirilor făcute pe criterii politice şi că ar trebui promovată meritocraţia şi numai meritocraţia?
Oare ar trebui să-l credem pe Klaus Iohannis după ce acesta, de exemplu, a condamnat la fel de ferm traseismul politic? Rezultatul? PNL s-a umplut de traseişti politic pentru alegerile locale din septembrie. Domnul Iohannis a condamnat, PNL a racolat, PNL a câştigat şi viaţa merge mai departe. Ce să mai faci?
Klaus Iohannis a reacţionat aspru doar după ce pagina sa oficială de Facebook a fost inundată de critici ca urmare a primei sale reacţii în cazul Târgu-Mureş. Domnul Iohannis fiind principalul vector de imagine al PNL în această campanie electorală şi dorindu-şi cu ardoare victoria partidului său în alegeri nu putea rămâne indiferent la valul de critici. Dar oare ce s-ar fi întâmplat dacă ancheta ”Recorder” ar fi fost difuzată după 6 decembrie?
Oare ce s-ar întâmpla dacă după alegerile parlamentare Klaus Iohannis ar avea şi Parlamentul Său, pe care tot îl cere? Cu Parlamentul Său, cu Guvernul Său, cu Justiţia Sa şi, în general, cu Ţara Sa, e greu de spus că preşedintele României se va mai obosi să răspundă criticilor privind politizarea şi să vorbească răspicat despre ”viziunea mea despre România normală”.
După alegerile din 6 decembrie, cu sacii de voturi în căruţă şi cu instituţiile statului la butonieră, Klaus Iohannis probabil va pleca într-o lungă şi binemeritată vacanţă, iar la întoarcere, dacă va avea chef, va critica în termeni duri eventualele politizări şi ne va reaminti că domnia sa are o viziune cât se poate de clară în ceea ce priveşte România normală.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:17
STB modifică traseele şi prelungeşte programul autobuzelor pentru meciul România-Kosovo
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia