George Soros: Rule of law - vulnerabilitatea Europei. Oau !

Domnul George Soros a făcut o declaraţie care mi se pare că a cam trecut neobservată.

Urmărește
1573 afișări
Imaginea articolului George Soros: Rule of law - vulnerabilitatea Europei. Oau !

George Soros: Rule of law - vulnerabilitatea Europei. Oau !

Mie mi-a rămas în cap, aşa, ca o enigma nedezlegată. N-ar fi singura…

Declaraţia domniei-sale pentru ”Independent”, May 11, sună aşa :

”Europa este în mod excepţional vulnerabilă, mai vulnerabilă decât Statele Unite, nu numai pentru că e o uniune incompletă, dar de asemenea, pentru că se bazează pe domnia legii (Europe is exceptionlly vulnerable-more vulnerable than US not just because it is a incomplete union but also because it is based on the rule of law). Iar rotiţele justiţiei se mişcă foarte încet în timp ce ameninţări precum Covid-19 se mişcă foarte repede. Asta duce la o problemă foarte specifică pentru Uniunea Europeană”.

Alegaţia domnului Soros, este extrem de interesantă. Asta, doar ca să nu zic că e năucitoare…

Cred că suntem cu toţii de acord că cineva de anvergura domniei-sale, nu poate fi bănuit că l-a luat gura pe dinainte. Tot ceea ce spune un om ca domnul Soros, are dimesiuni şi implicaţii planetare.

Care să fie atunci, tâlcul vorbelor domnului Soros ?

Cum adică, Europa e vulnerabilă, mai vulnerabilă chiar decât Statele Unite, pentru că e incompletă ca uniune, dar şi pentru că se bazează pe ”rule of law” ?! Şi de ce e mai vulnerabilă decât SUA ?!

E pentru prima oară când aud în ultimii 30 de ani, că ”rule of law”  este un handicap, o vulnerabilitate.

Eu credeam că scopul principal al societăţii omeneşti civilizate, este domnia legii- rule of law.

Deci, potrivit domnului Soros, nu e aşa ! Cu adevărat, speechless…

După aşa ceva, ar trebui să-nchei şi să mă duc acasă. Sau în munţi….

N-o pot face, pentru că totuşi, simt că mai am ceva de spus. Aici, dar şi în general. 

Cât priveşte justiţia, ştim cu toţii că ea a fost chemată şi s-a pronunţat mai peste tot în Europa cu referire la Covid-19, dar numai în legătură cu restrângerea exercitării unor drepturi şi libertăţi fundamentale iniţiată de guverne. Justiţia a fost şi este prima care s-a ridicat în apărarea fundamentelor şi principiilor care definesc UE.

Să-nţeleg că asta e nasol ?! Adică, justiţia în Europa nu s-a mişcat suficient de repede pentru a asigura protecţia drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti în UE ?!

Păi, nu prea e aşa, justiţia a fost foarte curajoasă şi-atunci, care-i treaba ?!

Cheia stă în ultima propoziţie a citatului din domnul Soros.

Justiţia, chiar lentă fiind, versus rapiditatea Covid-19, reprezită împreună, aşa cum sunt tratate de către domnul Soros, o ecuaţie imposibilă, absurdă. Cele două nu au sau n-ar trebui să aibă nimic în comun.

 Doar pentru domnul Soros, acestea duc ”la o problemă foarte specifică pentru UE.”

Atenţie, ”problem” în engleză, are un înţeles mult mai strict decât în română şi defineşte o situaţie, persoană ori lucru care necesită atenţie, cu care trebuie tratat ori care trebuie rezolvat, conform Cambridge Dictionary.

Ca urmare, deci problema e că justiţia nu s-a mişcat suficient de repede conform exigenţelor domnului Soros şi în direcţia dorită de domnia-sa. Dar, care e aia ?

Înţeleg că nu e nicidecum, aceea pe care justiţia europeană a urmat-o deja, anume impunerea respectării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Ba, justiţia cehă chiar a desfiinţat măsurile restrictive ale guvernului, declarându-le ilegale.

Şi-atunci ?!

Păi, domnul Soros nu e chiar foarte criptic. Din ceea ce ne spune, rezultă că şi-ar fi dorit mai puţină domnie a legii, că e o vulnerabilitate pentru UE.

Aceasta să fie oare, explicaţia pentru care autorităţile româneşti şi nu numai, s-au bulucit la a restrânge exercitarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale ?

Ba, noi, românii, ne-am grăbit să fim printre primii ( şi aproape singurii ) care să suspende Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Apropos, când ne daţi înapoi libertatea ?

Că-i a noastră !

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici