Ion Cristoiu: Adevăratul examen pentru PNL şi USRPLUS nu sînt alegerile interne, ci asigurarea stabilităţii şi unităţii după ce şefii vor fi aleşi

  • Ion Cristoiu: Potrivit lui Dacian Cioloş, reformele pentru care Pluseriştii şi-ar da viaţa sînt două: Desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi Desfiinţarea Pensiilor speciale. Doar cele două reforme şi evident, un alt premier decît Florin Cîţu, sînt condiţiile USRPLUS pentru revenirea la Guvernare.
  • Ion Cristoiu: Eu cred însă că Dacian Cioloş n-a făcut altceva decît să dea curs unei legităţi obiective. Aşa cum am mai scris, Coaliţia de Centru Dreapta se va reface după alegerile din PNL şi din USRPLUS. La ora actuală nu există o altă soluţie de guvernare în România.
  • Ion Cristoiu: Mai întîi pentru că PSD mai are nevoie de stat în Opoziţie pentru a obţine, la alegerile din 2024, scorul cerut de o Guvernare de unul singur. Apoi, chiar dacă aureolat de concubinajul preţ de o Moţiune de cenzură cu USRPLUS, AUR nu poate fi partener de guvernare cu PSD.
Urmărește
4764 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Adevăratul examen pentru PNL şi USRPLUS nu sînt alegerile interne, ci asigurarea stabilităţii şi unităţii după ce şefii vor fi aleşi

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că, dacă după alegerile interne din PNL şi USRPLUS se instalează liniştea şi ordinea, iar congresele nu vor provoca tulburări grave în cele două partide,  guvernul de centru dreapta s-ar putea reface şi ar administra ţara mult mai bine ca înainte de criza politică.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Prezent la o emisiune care i-a asigurat amabilităţile absente la cea moderată de Cosmin Prelipceanu, Dacian Cioloş, candidat la şefia USRPLUS în cadrul unor alegeri care durează mai mult decît cele din Rusia, şi ca şi cele din Rusia sînt secret de stat pentru cei care nu locuiesc în Bula de pe Facebook, a susţinut că partidul despre care nu se ştie dacă-l va conduce, deoarece nu se ştie dacă rezultatele vor fi comunicate opiniei publice pînă la Apocalipsă, se va întoarce în Coaliţia de Guvernare, dar nu oricum ci doar dacă i se garantează că va putea face reforme.

 Care reforme? Ale statului în general? Ale Constituţiei? Ale Serviciilor secrete? Ale administraţiei locale?

Altfel spus, reforme care întîrzie de ani întregi şi fără de care statul român, esenţialmente birocratic, stăpîn al individului şi nu invers, cum ar trebui, supus individului.

 Se spune că plecarea de la Guvernare te face mai înţelept. Pentru USRPLUS plecarea de la Guvernare n-a fost un timp al maturizării. Partidul a rămas cu fixaţiile cu care s-a născut sau a fost născut de alţii. Admiţînd că SIIJ se desfiinţează şi pensiile speciale dispar, se va îmbunătăţi prin asta viaţa de zi cu zi a românilor? Vor plăti românii facturi mai mici la energie? Va fi mai bună viaţa din spitale? Va fi scutit cetăţeanul de rătăcire prin jungla birocraţiei româneşti?

Doar cele două reforme şi evident, un alt premier decît Florin Cîţu, sînt condiţiile USRPLUS pentru revenirea la Guvernare. Cît despre cedarea către PNL a ministerelor grele din punct de vedere al banilor care trebuie administraţi, Dacian Cioloş n-are nimic împotrivă. Unii ar spune că Dacian Cioloş, prin această bunăvoinţă arătată revenirii la Guvernare, a ţinut să cîştige în faţa lui Dan Barna în cursa pentru şefia USRPLUS, lovitură măiastră din acest punct de vedere, deoarece Pluseriştii aşteaptă cu sufletul la gură să fie chemaţi înapoi. Eu cred însă că Dacian Cioloş n-a făcut altceva decît să dea curs unei legităţi obiective. Aşa cum am mai scris, Coaliţia de Centru Dreapta se va reface după alegerile din PNL şi din USRPLUS. La ora actuală nu există o altă soluţie de guvernare în România. Sondajele de opinie, invocate des în ultima vreme, prin rezultatele care arată că PSD şi AUR ar putea asigura guvernarea, nu sînt temei pentru a schimba formula de guvernare.

Mai întîi pentru că PSD mai are nevoie de stat în Opoziţie pentru a obţine, la alegerile din 2024, scorul cerut de o Guvernare de unul singur. Apoi, chiar dacă aureolat de concubinajul preţ de o Moţiune de cenzură cu USRPLUS, AUR nu poate fi partener de guvernare cu PSD. Ceea ce Uniunea Europeană a permis USRPLUS nu va permite PSD. Coaliţia de Centru Dreapta nu şi-a epuizat resursele electorale. Dacă în cele două partide se instaurează liniştea şi ordinea, Guvernul de Centru Dreapta, dat de partide care au deja experienţa unui divorţ cu năbădăi, experienţă care le-a spus că mult mai bine era cînd se aflau împreună, ar putea să administreze ţara mult mai bine ca înainte de Criza politică. Evident, dacă alegerile nu vor provoca tulburări grave în PNL şi chiar în USRPLUS. Pentru că adevăratul examen pentru cele două partide nu sînt alegerile, ci perioada de după alegeri.”

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici