- Home
- Editorialiștii
- (29.10.2020, 07:53)
- Gabriela Antoniu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ion Cristoiu: În plină Pandemie, Klaus Iohannis a vorbit naţiunii despre cum vom cheltui banii de la UE despre care nu se ştie cînd vor veni
- Ion Cristoiu: În octombrie 2020, avînd înainte şase luni de Pandemie, de iarnă, de Criză Sanitară dublată de Criză Economică, preşedintele a convocat o conferinţă de presă pentru a vorbi naţiunii de cum va arăta România după ce vor fi cheltuiţi veni banii de la UE care n-au venit încă.
- Ion Cristoiu: Oricît de miluită ar fi de regimul Iohannis, presa se află sub presiunea directă a opiniei publice. Această presiune explică faptul că nici o întrebare nu s-a referit la Măreţul tablou al României ivite din cheltuirea banilor europeni care n-au venit încă şi despre care nu se ştie precis dacă vor veni vreodată.
- Ion Cristoiu: Miercuri, 28 octombrie 2020, preşedintele ne anunţă c-a avut o nouă întîlnire cu cei care lucrează la Plan. Nu rezultă din declaraţia preşedintelui că Planul e gata. Se mai lucrează la el. Cît timp? Pînă la alegeri, pentru a-i da posibilitate lui Iohannis să mai ţină încă multe alte conferinţe de presă pe această temă
Urmărește
1399 afișări
Publicistul Ion Cristoiu afirmă că planul de cheltuire a celor 80 de miliarde de euro care vor veni nu se ştie când de la UE va fi un pretext pentru preşedintele Iohannis să tot convoace conferinţe de presă până la alegeri prin care să hrănească populaţia, exact ca în comunism, cu visuri măreţe legate de schimbarea la faţa a României.
Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:
“Miercuri, 28 octombrie 2020, a avut loc tradiţionala conferinţă de presă de miercuri, a lui Klaus Iohannis.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Mai mult ca la reuniunea anterioară, s-a văzut la această conferinţă divorţul tot mai mare dintre preşedinte şi jurnaliştii acreditaţi la Cotroceni. Un divorţ care exprimă divorţul dintre preocupările românilor şi preocupările preşedintelui. Cu excepţia previzibilă a fătucei de la Realitatea Plus, fără nici o vină, sărmana, pentru că vine cu întrebarea agăţată de poşetă de patronul penal Maricel Păcuraru, care a transformat un post tv într-o afacere de familie, toţi cei prezenţi la întîlnire au pus întrebări corecte, unele chiar incomode. Dacă trimisa Penalului i-a ridicat mingea la plasă preşedintelui înlesnindu-i un orgasm electoral anti-PSD, alţi jurnalişti s-au interesat de ce nu ia măsuri România în genul celor luate de Franţa, de Germania, de Polonia, de ce sporeşte numărul infectărilor şi mai ales cine e răspunzător pentru scăparea Pandemiei de sub control. A fost limpede că preşedintele nu s-a mai simţit ca altădată, relaxat de întrebări masaj, acum absente, drept pentru care a dat-o de multe ori cotită sau i-a trimis pe jurnalişti să întrebe pe alţii, gest cam lipsit de bun simţ, deoarece el convocase conferinţa de presă. Mult mai important pentru divorţul dintre preocupările electorale ale preşedintelui şi preocupările dramatice de viaţă ale românilor l-a întruchipat faptul că nici un jurnalist nu s-a referit la conţinutul Declaraţiei de presă, al Statementului.
De ce a convocat preşedintele conferinţa de presă?
Ne răspunde, ca de obicei, radiografia Declaraţiei de presă, a textului cu care vine la întîlnire preşedintele, socotit de el a exprima preocupările opiniei publice.
Klaus Iohannis şi-a consacrat întreaga declaraţie (întreaga!!!) felului admirabil în care România va cheltui cele 80 de miliarde de euro care vor veni de la Uniunea Europeană.
Potrivit preşedintelui, aceşti bani nu vor veni mai devreme de vara anului viitor. Nu de alta, dar în declaraţie preşedintele a vorbit de un Plan de cheltuire a banilor care va trebui aprobat de Comisia Europeană <cel mai tîrziu pînă în luna aprilie a anului viitor>.
Pînă în aprilie anul viitor mai sînt pe puţin şase luni.
Aşadar, în octombrie 2020, avînd înainte şase luni de Pandemie, de iarnă, de Criză Sanitară dublată de Criză Economică, preşedintele a convocat o conferinţă de presă pentru a vorbi naţiunii de cum va arăta România după ce vor fi cheltuiţi veni banii de la UE care n-au venit încă. Între timp aşa cum chiar preşedintele a arătat marţi seara, România se pregăteşte de creşterea spectaculoasă nu numai a numărului de infectări, dar şi a numărului de bolnavi de Coronavirus care vor avea nevoie de Terapie intensivă. Oricît de miluită ar fi de regimul Iohannis, presa se află sub presiunea directă a opiniei publice. Doar în cazuri de instituţii de presă ţinute în viaţă prin fonduri penale cineva şi-ar putea permite să nu întrebe la o conferinţă de presă cu preşedintele despre Criza sanitară. Această presiune explică faptul că nici o întrebare nu s-a referit la Măreţul tablou al României ivite din cheltuirea banilor europeni care n-au venit încă şi despre care nu se ştie precis dacă vor veni vreodată.
În socialismul real se vorbea despre comunism ca viitorul de aur al omenirii, ca o etapă care avea să urmeze etapei socialismului. Dacă la începuturile construcţiei socialiste se mai făcea caz de teza că adevăratul comunism n-a venit încă, pe măsura înaintării în timp şi, teoretic, spre comunism, sloganul viitorului de aur a fost abandonat. Potrivit teoriei marxist-leniniste, în comunism avea să funcţioneze regula De la fiecare după posibilităţi la fiecare după nevoi. Ei bine, imaginaţi-vă că în ultimii ani ai domniei lui Nicolae Ceauşescu, în plină criză social economică traversată de ţară, într-un context de mari lipsuri, de cozi la alimente şi de frig în case, fostul secretar general al partidului convoca un congres extraordinar pentru a dezbate măsurile luate de pe acum pentru aplicarea în viaţă a principiului din comunism de la fiecare după posibilităţi la fiecare după nevoi. Cam aşa poate fi comparată iniţiativa preşedintelui de a ţine o conferinţă de presă dedicată Măreţelor realizări social-economice înfăptuite cu banii despre care nu se ştie sigur că vor veni vreodată.
Declaraţia de presă dă seamă de întîlnirea lui Klaus Iohannis de miercuri, 28 octombrie 2020, cu premierul şi membri ai Guvernului <pentru a analiza stadiul pregătirii Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă>.
Despre ce-i vorba? Ne răspunde Klaus Iohannis tot în conferinţa de presă:
<După cum ştiţi, în urma unor negocieri foarte dificile, am obţinut la reuniunea Consiliului European din iulie circa 80 de miliarde de euro fonduri europene destinate României pentru următorii nouă ani. O parte importantă dintre aceste fonduri, peste 30 de miliarde de euro, o vom folosi pentru a accelera revigorarea economică în perioada post-pandemie în baza Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă. Acest plan va trebui aprobat de Comisia Europeană cel mai tîrziu pînă luna aprilie a anului viitor şi vor exista, bineînţeles, anumite condiţionalităţi în utilizarea acestor fonduri.>
Pentru a obţine banii cu pricina Guvernul trebuie să prezinte UE un plan de cheltuire cu folos a sumelor alocate. Miercuri, 22 iulie 2020, după reuniunea Consiliului în care s-a aprobat în principiu suma de bani pe care nu se ştie dacă o vom primi, Klaus Iohannis anunţa într-o conferinţă de presă că a convocat imediat după ce s-a întors în ţară o echipă guvernamentală care s-a angajat că va lucra la Planul de cheltuire a banilor.
Reuniunea de la Bruxelles a avut loc pe 21 iulie 2020. Despre Planul de cheltuire a banilor de la UE Klaus Iohannis a discutat cu premierul şi alţi miniştri chiar din 3 iunie 2020. Planul de cheltuire a banilor e abordat pe larg în cuvîntarea din 1 iulie 2020, din cadrul sindrofiei de la Clubul Diplomatic. Sub conducerea înţeleaptă a lui Klaus Iohannis Guvernul a început să lucreze la Plan încă din 3 iunie 2020. Pe 29 iulie 2020, Klaus Iohannis declara într-o conferinţă de presă:
<Am avut astăzi o nouă întîlnire cu Prim-ministrul şi cu mai mulţi miniştri cu atribuţii în domeniul gestionării fondurilor europene.
Am discutat despre modalităţile prin care România să poată accesa şi valorifica cele 80 de miliarde de euro, bani pe care i-am obţinut prin negocierile de la Bruxelles.>
Au trecut de atunci trei luni. Şi dacă ar fi lucrat dormind, Guvernul tot ar fi terminat Planul de cheltuire a banilor. Miercuri, 28 octombrie 2020, preşedintele ne anunţă c-a avut o nouă întîlnire cu cei care lucrează la Plan. Nu rezultă din Declaraţia preşedintelui că Planul e gata. Se mai lucrează la el. Cît timp? Pînă la alegeri, pentru a-i da posibilitate lui Klaus Iohannis să mai ţină încă multe alte conferinţe de presă în care să ne spună cum va arăta România după ce banii vor fi cheltuiţi conform Planului întocmit de Guvern. Bani care nu se ştie dacă vor veni vreodată. Ca şi comunismul, visul de aur al omenirii!”
NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul