Ion Cristoiu: O Operaţiune inutilă: Fotografierea lui Rareş Bogdan în timp ce nu respectă distanţarea socială

  • Ion Cristoiu: Imaginile cu Rareş Bogdan petrecând de ziua fiicei sale sînt un fel de contralovitură la poza lui Ludovic Orban stînd la una mică în sediul Guvernului. Cele două momente nu se pot nici măcar compara.
  • Ion Cristoiu: A fost suficient examenul Coronavirus ca provocare a realităţii şi mai toţi liderii lumii Occidentale au dat chix. Asta deoarece într-o confruntare cu Fiinţa, Masca n-ajută la nimic.
  • Ion Cristoiu: În cazul operaţiunii Dosarul de securist al lui Mugur Isărescu,aceasta are ca scop înlocuirea experimentatului guvernator al BNR cu un ins mai puţin experimentat şi prin asta mai uşor de folosit.
Urmărește
9366 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: O Operaţiune inutilă: Fotografierea lui Rareş Bogdan în timp ce nu respectă distanţarea socială

Ion Cristoiu: O Operaţiune inutilă: Fotografierea lui Rareş Bogdan în timp ce nu respectă distanţarea socială

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că operaţiunea pusă la cale împotriva prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan nu a avut efectul scontat deoarece fotografiile de la petrecerea zilei de naştere a fiicei sale în care nu se respectă distanţarea fizică nu stârnesc indignare într-o ţară în care o astfel de măsură este ignorată. Prezentăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

 

„Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan a fost surprins, graţie unor fotografii făcute cu o dronă profesionistă, în flagrant delict de nerespectare a distanţării sociale la o sindrofie dedicată zilei de naştere a fiicei sale. Indiscutabil, mulţi au remarcat efortul cerut de Operaţiune. Efort de bani, efort de timp, efort de inteligenţă. Şi plecînd de aici, aceiaşi cetăţeni şi-au zis că fotografiile publicate de Liberatea ca fiind o lovitură de presă (aşa cum spun în Jurnalul video de pe cristoiublog.ro, din punct de vedere al tirajului nu meritat efortul financiar, asta dacă nu cumva imaginile au fost livrate ziarului pe gratis) sînt un fel de contralovitură la poza lui Ludovic Orban stînd la una mică în sediul Guvernului. Cele două momente nu se pot nici măcar compara. Cel despre Guvern a fost o veritabilă lovitură nu prin refuzul premierului de a respecta restricţiile, ci prin imaginea unor miniştri care petrec ziua în amiaza mare, în timpul programului, în timp ce ţara aşteaptă de la ei să cadă în brînci de atîta muncă. munceşte pe rupte. În cazul lui Rareş Bogdan, cine s-a gîndit că Operaţiunea îi va administra o lovitură s-a înşelat. Românii se întrec în a nu respecta distanţarea socială. Cine dracu ar putea tresări de indignare că la o sindrofie dedicată zilei de naştere a fiicei un politician n-a respectat distanţarea socială? Nici în Olanda astfel de imagini n-ar stîrni revolta, d-apoi în România.

 

*

Caragiale despre România începutului de veac XX în legendarul eseu <Din primăvară pînă-n toamnă>:

<În adevăr, poate că nici într-un stat din Europa cel puţin, nu exista atîta, extravaganţă deosebire între realitate şi aparenţă, între fiinţă şi mască>.

Teza e folosită de Caragiale pentru a explica un fapt – uimirea stîrnită în Europa de Răscoala de la 1907. Statul român trecea peste hotare drept un <stat de ordine par excellence>. Mai ales că în 1906, s-a sărbătorit, printr-o expoziţie jubiliară, patruzeci de ani de domnie a lui Carol I. Justificată astfel tresărirea continentală în faţa prăpădului ivit şi crescut parcă din neant.

Gazetarul politic vrea să spună că aparenţa era înşelătoare, o biată mască. Formulînd astfel teza deosebirii dintre imagine şi realitate, Caragiale devine un analist al vremilor de azi.

Într-adevăr, şi azi există <o extravagantă deosebire> între <fiinţă şi mască>, între imagine şi realitate.

Poate şi pentru că imaginea e hrana unei unei armate de specialişti: consilieri ai politicianului, purtători de cuvînt, directori ai departamentelor de Comunicare şi, mai nou, ceea ce se numesc politehnologi.

A fost suficient însă examenul Coronavirus ca provocare a realităţii şi mai toţi liderii lumii Occidentale au dat chix. Asta deoarece într-o confruntare cu Fiinţa, Masca n-ajută la nimic.

 

*

Despre Operaţiunea Dosarul de securist al lui Mugur Isărescu, Norica Nicolai mi-a zis în cadrul interviului de la cristoiuTv din 23 iunie 2020 că ar avea drept scop plecarea lui Mugur Isărescu pentru a veni în loc cineva mai tînăr şi mai puţin experimentat. Norica Nicolai nu crede însă că e vorba de cineva dorit pe plan intern. Ea a remarcat că Mugur Isărescu, asemenea tuturor celor care stau de prea mult timp într-o funcţie, e mai greu de convins să facă jocurile unor interese străine. Pînă acum le-a făcut. A venit însă o vreme cînd, convins de personalitatea sa, nu le mai face. Şi atunci e nevoie să vină în locul său unul mai tînăr şi eventual mai puţin experimentat. Care e mult mai uşor de manipulat decît bătrînul Mugur Isărescu. Am fost de acord cu asta şi am invocat sezonul ultim din Homeland. Aici preşedintelui american, mort într-un accident de elicopter, îi ia locul vicepreşedintele, un novice în materie, şi prin asta uşor de manipulat. Asemănător, experimentatului Mugur Isărescu trebuie să-i ia locul un ins mai puţin experimentat şi prin asta mai uşor de folosit.

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici