24 de morţi în explozia unui camion în Haiti: oamenii încercau să colecteze combustibil din cisternă

  • O explozie a unui camion cu combustibil pe un drum din sudul peninsulei Haiti a ucis sâmbătă 24 de persoane şi a lăsat jumătate din cei 40 de supravieţuitori răniţi cu arsuri de gradul trei, a declarat guvernul.
  • Martorii spun că oamenii s-au grăbit să colecteze combustibil din rezervorul perforat.
Urmărește
1348 afișări
Imaginea articolului 24 de morţi în explozia unui camion în Haiti: oamenii încercau să colecteze combustibil din cisternă

Sursa foto: X

Premierul haitian Garry Conille a vizitat locul exploziei, în apropierea oraşului de coastă Miragoane din departamentul Nippes, şi a declarat că unele dintre cele mai grav rănite victime au fost evacuate cu elicopterul pentru a primi îngrijiri specializate, scrie Reuters.

De asemenea, ambulanţele au fost trimise cât mai repede posibil pentru a se ocupa de alte persoane cu arsuri grave şi pentru a decongestiona spitalele locale supraaglomerate.

„Este o scenă oribilă pe care tocmai am trăit-o. Multe zeci de victime, răniţi, arşi grav”, a declarat Conille într-o înregistrare video distribuită de guvern.

Răniţii erau în majoritate bărbaţi, precum şi trei femei şi un copil, potrivit unui raport al serviciilor de urgenţă din Haiti, care nu a oferit detalii cu privire la identitatea morţilor.

Alte 15 persoane au suferit arsuri de gradul doi, se arată în raport.

Un martor la incident a declarat că rezervorul de benzină al camionului a fost perforat de un alt vehicul, iar oamenii s-au grăbit la faţa locului pentru a colecta combustibil.

„Erau o mulţime de oameni. Cei care erau aproape de camion au fost pulverizaţi”, a declarat bărbatul, care nu şi-a dat numele, într-un interviu video acordat postului local Echo Haiti Media.

Un incident similar petrecut în 2021 în oraşul Cap-Haitien a provocat moartea a cel puţin 60 de persoane, după ce s-a crezut că şi oamenii încercau să ia combustibil dintr-un camion cisternă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici