Acordul de încetarea focului pentru 21 de zile în Liban se aşteaptă să fie implementat în câteva ore

Oficiali americani de rang înalt au declarat că se aşteaptă ca un acord de încetare a focului să fie pus în aplicare „în următoarele ore” de-a lungul frontierei dintre Israel şi Liban, scrie Sky News.

Urmărește
783 afișări
Imaginea articolului Acordul de încetarea focului pentru 21 de zile în Liban se aşteaptă să fie implementat în câteva ore

Acordul de încetarea focului pentru 21 de zile în Liban se aşteaptă să fie implementat în câteva ore

Un oficial al administraţiei a declarat cîă acordul prevede o încetare a focului pentru 21 de zile de-a lungul liniei care desparte Libanul de Israel şi Înălţimile Golan.

„Pe parcursul acestor 21 de zile, părţile vor negocia în vederea unei potenţiale soluţionări a conflictului care continuă de când Hezbollah a lansat atacul din 8 octombrie şi pentru a ajunge la un acord global de-a lungul liniei albastre care să permită locuitorilor să se întoarcă la casele lor atât în Liban, cât şi în Israel”.

Oficialul a subliniat că această propunere de încetare a focului se referă doar la graniţa de nord şi nu se extinde la Gaza, unde continuă ofensiva militară a Israelului împotriva Hamas, dar că o pauză în luptele dintre Israel şi Hezbollah ar crea „spaţiul” pentru progrese în Gaza.

„Se câştigă timp şi spaţiu pentru a încerca să se ajungă la un acord în Gaza în conformitate cu acordul privind ostaticii pe care l-am discutat”, a spus oficialul american.

Anterior, Franţa a anunţat că eforturile vor continua în orele următoare pentru a încheia un acord privind o încetare a focului pentru 21 de zile în conflictul din Liban dintre Israel şi grupul militant Hezbollah susţinut de Iran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici