- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aeronave americane şi britanice au zburat în apropiere de Kaliningrad
Graniţa de nord-vest a Rusiei a fost „vizitată” des luna aceasta de avioanele de recunoaştere ale NATO, în contextul în care Alianţa a consolidat misiunile de supraveghere asupra statelor aliate, în special pe flancul din apropiere de Marea Baltică, scrie Newsweek.com, potrivit Monitorului Apărării.
Aeronave americane şi britanice au zburat în apropiere de Kaliningrad
Date GPS de miercuri arată că două avioane din SUA şi din Marea Britanie s-au apropiat de graniţa cu enclava Kaliningrad, din Rusia, folosind spaţiul aerian polonez, în sud, şi lituanian, în nord. Cele două aeronave au decolat de la două baze aeriene britanice diferite şi este vorba despre un avion american RC-135V Rivet Joint/ JAKE17 şi un avion britanic RC-135W Rivet Joint/ RRR7213.
Zborurile acestor două avioane se numără printre cele cel puţin şapte zboruri din august ale aeronavelor Rivet Joint în regiune. În august, datele GPS arată că aeronave din două escadrile, una americană şi una britanică, au zburat în apropiere de Kaliningrad şi au monitorizat graniţele de vest şi nord ale Belarusului. De asemenea, în ultimele luni, unităţile forţelor aeriene aliate au desfăşurat zboruri şi în apropiere de şi deasupra Mării Negre.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Marea Baltică a fost supranumită „Lacul NATO” de la aderarea Finlandei şi Suediei la alianţă, însă armata Rusiei reorientează accesul strategic la ape prin Kaliningrad şi portul nordic Sankt Petersburg, ambele găzduind baze ale Flotei ruse din Marea Baltică.
Rusia a răspuns la monitorizarea intensă de către alianţă a statelor baltice din prima linie - Estonia, Letonia şi Lituania - prin lansarea propriilor zboruri de „spionaj” deasupra apelor din regiune.
Avioanele de luptă ale NATO au fost trimise pe 10 şi 12 august pentru a intercepta avioanele de informaţii ruseşti Il-20.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.