„Am dat greş”. Directorul Serviciului Secret al SUA admite eşecul în cazul împuşcării lui Donald Trump

  • Directorul Serviciului Secret al SUA spune că tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump a fost „cel mai semnificativ eşec operaţional” din ultimele decenii.
  • Kimberly Cheatle a declarat în faţa Comisiei pentru Supraveghere şi Responsabilitate a Camerei Reprezentanţilor că îşi asumă „întreaga responsabilitate pentru orice deficienţă de securitate”.
  • Aceasta a declarat că nu îşi va da demisia din funcţie.
Urmărește
481 afișări
Imaginea articolului „Am dat greş”. Directorul Serviciului Secret al SUA admite eşecul în cazul împuşcării lui Donald Trump

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Directorul Serviciului Secret al SUA, Kimberly Cheatle, a recunoscut luni în faţa Congresului că ea şi agenţia sa au eşuat în a-l proteja pe Donald Trump în timpul mitingului electoral din Pennsylvania, în urma căruia candidatul republican a fost ţinta unei tentative de asasinat, scrie agenţia Reuters.

„Am dat greş”, a declarat Cheatle în mărturia în faţa Comisiei de Supraveghere a Camerei Reprezentanţilor. „Tentativa de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump la 13 iulie este cel mai semnificativ eşec operaţional al Secret Service din ultimele decenii”.

Parlamentarii republicani şi democraţi i-au cerut să demisioneze din funcţie, însă ea a respins aceste apeluri, afirmând că ea este „cea mai bună persoană pentru a conduce Serviciul Secret în acest moment”.

Ea a adăugat că Serviciul Secret a asigurat securitatea solicitată de campania Trump pentru miting.

În faţa Comisiei, Cheatle a recunoscut că acoperişul fusese identificat ca o potenţială vulnerabilitate cu câteva zile înainte de miting şi a declarat că şi-a cerut scuze lui Trump într-un apel telefonic după incident, potrivit Sky News.

Aceasta a mai recunoscut că membrii publicului au indicat un suspect agenţilor de aplicare a legii înainte de împuşcare şi că agenţia a fost informată despre o persoană suspectă „între două şi cinci ori”.

Donald Trump a fost ţinta unei tentative de asasinat în 13 iulie, în timpul unui miting în Pennsylvania. Acesta a fost împuşcat în urechea dreaptă, iar atacatorul, în vârstă de 20 de ani, a fost ucis de către organele Serviciului Secret la scurt timp după.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici