- Home
- Externe
- (01.06.2024, 16:01)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Analiză FT: Alegerile europarlamentare vor fi o cursă dură pentru curentul politic dominant
- Alegerile pentru Parlamentul European (PE), care vor avea loc duminica viitoare, pe 9 iunie, nu vor fi o chestiune festivă pentru curentul politic dominant.
- Partidele din cadrul Partidului Popular European (PPE) vor câştiga mai multe locuri şi vor avea mai multă influenţă ca niciodată, se arată în sondaje.
- Este de aşteptat ca Verzii şi liberalii să piardă locuri în PE, în vreme ce partidele extremiste vor cunoaşte o ascensiune.
Urmărește
453 afișări
Analiză FT: Alegerile europarlamentare vor fi o cursă dură pentru curentul politic dominant
O analiză publicată de Financial Times (FT) arată o imagine foarte diferită a alegerilor europene din 9 iunie, dacă sunt comparate cu scrutinele de acum cinci sau zece ani. În acest context, următorul Parlament European ar putea fi mai polarizat şi mai fragmentat ca niciodată.
Sinteză face trimitere la faptul că partidele extremiste de dreapta au fost speriate de consecinţele pe care Brexitul l-a avut. În plus, partidele care se află la guvernare au devenit acum extrem de precaute în ceea ce priveşte politica de migraţie, pledând în schimb pentru consolidarea frontierelor externe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk pune CCR la zid: „Cum poate un judecător să anuleze alegerile și să nu fie dictator?”
-
Parchetul de pe lângă ÎCCJ s-a sesizat din oficiu în urma scandalului din Parlament
-
Atacul din Germania. Ce ştim până acum despre atacul de la piaţa de Crăciun din Germania. Detalii despre atacator
-
Războiul din Ucraina. Dronele ucrainene lovesc adânc în inima Rusia. Trupele Moscovei avansează în regiunea Doneţk
Financial Times punctează faptul că o cooperare între partidele de extremă dreapta la nivelul Parlamentului European are şanse scăzute. Mulţi dintre cei care se află astăzi în extrema dreaptă europeană au fost modelaţi de eşecul Brexitului. Ei sunt bântuiţi de teama de a câştiga şi de a fi forţaţi să îşi respecte promisiunile radicale. Ei rămân eurosceptici sau europesimişti, dar nu sunt în mod deschis antieuropeni.
În plus, în ciuda discuţiilor recente dintre Marine Le Pen, liderul Raliului Naţional din Franţa, şi premierul italian de dreapta Giorgia Meloni, aceste partide extremiste nu prezintă un bloc unificat. Recenta expulzare a Alternativei pentru Germania (AfD) din grupul Identitate şi Democraţie din Parlamentul European, declanşată de Le Pen, este cel mai recent semn pentru cât de greu ar fi să găzduiască toţi radicalii de dreapta de pe continent sub acelaşi acoperiş.
Migraţia nu mai divizează partidele
Un sondaj recent realizat de Consiliul European pentru Relaţii Externe a demonstrat că principalul efect ascensiunii extremei drepte şi intrarea acesteia la guvernare în Italia nu a fost reducerea numărului de migranţi ilegali, ci scăderea anxietăţii publice cu privire la migraţie.
Prin urmare, paradoxul central al acestor alegeri este că migraţia nu mai este o problemă care să divizeze, aşa cum era acum cinci sau zece ani, arată Financial Times.
Forma şi caracterul noii majorităţi europene, care vor fi decise în două runde, fac ca rezultatul alegerilor din 9 iunie să fie greu de prevăzut. Europenii vor vota în iunie, iar americanii îşi aleg preşedintele în noiembrie. Rezultatul alegerilor din SUA va fi resimţit în mod deosebit în Europa.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Un incendiu puternic a izbucnit în Sectorul 1 din București. Oamenii au primit mesaje RO-Alert din cauza degajărilor mari de fum
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Ambasadorul Marii Britanii în Mexic, demis după ce a îndreptat arma către un angajat al ambasadei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vă mai amintiți de Ligia Hoka de la Frumusețe pe muchie de cuțit? I se spunea că seamănă cu Sharon Stone, după transformare, iar acum…
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe