Armata Statelor Unite trimite portavionul USS Abraham Lincoln în Orientul Mijlociu

Portavionul USS Abraham Lincoln a sosit în Orientul Mijlociu, după ce secretarul apărării al SUA a ordonat grupului de atac să accelereze viteza.

Urmărește
1190 afișări
Imaginea articolului Armata Statelor Unite trimite portavionul USS Abraham Lincoln în Orientul Mijlociu

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Portavionul USS Abraham Lincoln a sosit în Orientul Mijlociu. Decizia a fost luată după ce secretarul apărării din SUA a ordonat grupului de atac să avanseze.

USS Abraham Lincoln urmează să înlocuiască USS Theodor Roosevelt, într-un momentul în care temerile referitoare la un posibil conflict regional se intensifică pe zi ce trece, în urma asasinatelor revendicate de Israel sau atribuite armatei Israelului.

„USS Abraham Lincoln, echipat cu avioane de luptă F-35C şi F/A-18 Block III, a intrat în zona de responsabilitate a Comandamentului Central al SUA”, a declarat comandamentul militar responsabil pentru Orientul Mijlociu, pe reţelele de socializare, adăugând că „USS Abraham Lincoln, nava amiral Carrier Strike Group 3, este însoţită de Destroyer Squadron (DESRON) 21 şi Carrier Air Wing (CVW)9”, adaugă sursa citată de The Times of Israel.

Pentagonul a anunţat pe 11 august că secretarul de american al Apărării, Lloyd Austin, a ordonat USS Abraham Lincoln să „accelereze tranzitul” către Orientul Mijlociu, după ce a direcţionat operaţiunile în regiune, la începutul lunii august.

Temerile au crescut în momentul în care Hezbollah şi Iran au susţinut că vor răspunde la cele două atacuri puse pe seama Israelului, la sfârşitul lunii trecute.

Un atac israelian în suburbiile de sud ale Beirutului l-au ucis pe comandatul Hezbollah, Fuad Shukr, cu puţin timp înainte ca un atac desfăşurat la Teheran, pus, de asemenea, pe seama Israelului, să-l ucidă pe liderul Hamas, Ismail Haniyeh.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici