Atacuri aeriene israeliene în centrul Beirutului soldate cu 11 morţi

Loviturile israeliene asupra centrului Beirutului în noaptea de joi spre vineri au ucis 11 persoane şi au rănit cel puţin 48, a declarat Ministerul Sănătăţii din Liban, în timp ce o sursă de securitate libaneză a declarat că cel puţin o figură de rang înalt a Hezbollah a fost vizată în atacuri.

Urmărește
92 afișări
Imaginea articolului Atacuri aeriene israeliene în centrul Beirutului soldate cu 11 morţi

Atacuri aeriene israeliene în centrul Beirutului soldate cu 11 morţi

Martorii Reuters au declarat că cel puţin un atac a lovit în apropierea unei benzinării. Un incendiu puternic a izbucnit, în timp ce echipele de salvare foloseau torţe pentru a căuta supravieţuitori printre dărâmături, potrivit înregistrării video difuzate de televiziunea al-Manar a Hezbollah. Cartierul nu a mai fost lovit anterior de Israel şi se află la mare distanţă de suburbiile sudice ale Beirutului, cartierul general al Hezbollah bombardat în mod repetat de Israel.

O coloană groasă de fum s-a ridicat deasupra centrului Beirutului după ceea ce părea a fi ultimul atac aerian major al Israelului în cadrul unei ofensive tot mai ample împotriva puternicului grup Hezbollah din Liban, susţinut de Iran.

Israelul nu a comentat incidentul, însă armata sa a emis joi seară un nou avertisment de evacuare pentru suburbiile sudice ale Beirutului, inclusiv pentru anumite clădiri.

Mai devreme, tot joi, Israelul a avertizat civilii libanezi să nu se întoarcă în casele din sud pentru a nu fi afectaţi de lupte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici