Atacuri armate pe autostrăzi, în gări şi în secţii de Poliţie din Pakistan. Zeci de oameni, executaţi

Mai multe atacuri au avut loc pe autostrăzi, în gări şi în secţii de Poliţie dintr-o regiune din Pakistan. Zeci de oameni, inclusiv civili, au fost executaţi. Atacurile au fost revendicate de o grupare separatistă.

Urmărește
3583 afișări
Imaginea articolului Atacuri armate pe autostrăzi, în gări şi în secţii de Poliţie din Pakistan. Zeci de oameni, executaţi

Sursa foto: AP

Cel puţin 51 de persoane, inclusiv 12 atacatori, au fost ucise în regiunea Balochistan din sud-vestul Pakistanului.

Autoturisme, autobuze şi camioane au fost atacate pe un drum important din Musakhail, un district din Balochistan. 23 de persoane au fost executate, potrivit Sky News.

Pasagerii au fost scoşi din vehicule şi au fost împuşcaţi după ce atacatorii le-au verificat cărţile de identitate, a declarat Ayub Achakzai, un reprezentant al Poliţiei, pentru Reuters. Atacatorii au incendiat 35 de vehicule şi apoi au fugit.

Într-un alt atac, bărbaţi înarmaţi au ucis cel puţin 10 persoane după ce au luat cu asalt o secţie de poliţie.

Poliţia a anunţat că alte şase cadavre au fost găsite după ce un pod feroviar a fost atacat cu bombe. Gruparea militantă Armata de Eliberare a Balochistanului (BLA) şi-a asumat responsabilitatea pentru atacuri. Autorităţile au numit atacurile „barbare” şi au promis că toţi cei vinovaţi vor fi judecaţi.

Balochistanul, care se învecinează cu Iranul şi cu Afganistanul, este cea mai mare provincie a Pakistanului ca mărime, dar şi cea mai puţin populată şi săracă. Separatiştii cer independenţa regiunii şi frecvent îi atacă şi îi răpesc pe străini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici