Atentate sinucigaşe în Nigeria. Sunt cel puţin 18 morţi şi 30 de răniţi

Cel puţin 18 persoane au fost ucise şi alte 30 au fost rănite în atacuri coordonate de femei suspectate de atentate sinucigaşe în Nigeria.

224 afișări
Imaginea articolului Atentate sinucigaşe în Nigeria. Sunt cel puţin 18 morţi şi 30 de răniţi

Atentate sinucigaşe în Nigeria. Sunt cel puţin 18 morţi şi 30 de răniţi

Primul suspect a detonat sâmbătă un dispozitiv exploziv în timpul unei căsătorii în oraşul Gwoza din nord-estul Nigeriei.

Câteva minute mai târziu, o altă explozie a avut loc în apropierea unui spital şi apoi un al treilea atac a avut loc la un serviciu funerar. Suspectul de la serviciul funerar era îmbrăcat de doliu.

Printre cei ucişi se numără copii şi femei însărcinate, iar 19 dintre cei răniţi sunt grav răniţi, relatează Sky News.

„Am mobilizat medicamente de urgenţă pentru a completa deficitul de medicamente din Gwoza", a declarat Barkindo Saidu, directorul general al Agenţiei de gestionare a situaţiilor de urgenţă din statul Borno.

Preşedintele Nigeriei a condamnat atacurile, afirmând că guvernul său nu va permite naţiunii „să alunece într-o eră a fricii, lacrimilor, durerii şi sângelui".

Nimeni nu a revendicat atacurile, dar statul Borno a fost puternic afectat de o insurgenţă lansată în 2009 de Boko Haram, o grupare extremistă islamică.

În trecut, gruparea a folosit femei şi fete în atentatele sinucigaşe cu bombă, provocând suspiciuni că unele fac parte din miile de persoane pe care le-a răpit de-a lungul anilor.

Autorităţile au impus stare de asediu, iar comunitatea a rămas în stare de alertă ridicată în urma informaţiilor privind un alt presupus atentator în Pulka, un oraş aflat la puţin peste 2 kilometri distanţă de Gwoza.

Gwoza se află la câţiva kilometri de Chibok, în sudul Borno, unde 276 de eleve au fost răpite în 2014. Aproape 100 sunt încă în captivitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici