Biden şi Netanyahu discută viitorul securităţii în Orientul Mijlociu

  • Preşedintele Biden şi prim-ministrul Netanyahu au avut o convorbire telefonică pe 9 octombrie, prima în ultimele luni, pe fondul intensificării conflictului din Orientul Mijlociu.
  • Discuţia a fost centrată pe planurile Israelului de a răspunde atacurilor din partea Iranului, iar oficialii americani au fost mulţumiţi de detaliile prezentate de Netanyahu privind strategia militară.
  • Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat că reacţia Israelului la atacurile iraniene va fi ”letală, precisă şi surprinzătoare”, subliniind angajamentul continuu al Israelului de a-şi asigura securitatea.
Urmărește
330 afișări
Imaginea articolului Biden şi Netanyahu discută viitorul securităţii în Orientul Mijlociu

Biden şi Netanyahu discută viitorul securităţii în Orientul Mijlociu

Preşedintele american Joe Biden şi prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu au avut o convorbire telefonică pe 9 octombrie, aceasta fiind prima interacţiune dintre cei doi lideri în ultimele luni, scrie ABC News. Vicepreşedinta Kamala Harris s-a alăturat de asemenea discuţiei, conform informaţiilor de la Casa Albă. Această convorbire a avut loc într-un context tensionat, în care Israelul continuă războiul împotriva Hamas în Gaza şi încearcă să elimine infrastructura Hezbollah din Liban.

Convorbirea, care a durat aproximativ 50 de minute, a fost descrisă de purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, ca fiind ”directă şi productivă”.

Principalul subiect abordat a fost planul Israelului de a răspunde atacurilor din partea Iranului, care au avut loc săptămâna trecută. Deşi Netanyahu nu a prezentat un plan complet pentru un contraatac, oficialii din administraţia Biden s-au declarat mulţumiţi de detaliile discutate, subliniind importanţa concentrării pe ţinte militare convenţionale, mai degrabă decât pe instalaţiile nucleare sau de producţie de petrol.

În timp ce relaţia dintre Biden şi Netanyahu este tensionată, atmosfera convorbirii a fost cordială. De asemenea, vizita ministrului israelian al Apărării, Yoav Gallant, în SUA a fost amânată la cererea lui Netanyahu, ceea ce a fost interpretat de analişti ca un semn al unor consideraţii politice interne. Gallant a declarat că răspunsul Israelului la atacurile Iranului va fi ”letal, precis şi în special surprinzător.”

Această conversaţie subliniază angajamentul continuu al administraţiei Biden de a sprijini securitatea Israelului în faţa provocărilor regionale tot mai mari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici