Biserica renunţă la procesul împotriva primei femei episcop din Scoţia

Anne Dyer, prima femeie episcop din Scoţia, nu va mai fi supusă unui tribunal disciplinar pentru acuzaţiile de hărţuire şi conduită necorespunzătoare, deşi există suficiente probe pentru a continua cazul, scrie Sky News.

Urmărește
140 afișări
Imaginea articolului Biserica renunţă la procesul împotriva primei femei episcop din Scoţia

Sursa foto: St Mary’s Pro-Cathedral

Aceasta a fost suspendată în august 2022 din poziţia de episcop al Aberdeen şi Orkney, după trei plângeri împotriva ei.

Deşi procurorul bisericesc a confirmat existenţa de „probe suficiente pentru a oferi o perspectivă realistă de condamnare”, s-a decis că nu este în interesul public să se continue procesul. Episcopul Dyer a negat întotdeauna orice acuzaţie.

Paul Reid a explicat că decizia de a renunţa la tribunal a fost luată în mare parte din cauza îngrijorărilor exprimate de martori, care ar fi fost afectaţi emoţional de perspectiva unui proces public şi de interogatoriile aferente.

„Date fiind aceste preocupări şi riscul ca un proces să agraveze o situaţie deja dificilă în dioceză, am decis că nu este în interesul public să continuăm”, a declarat Reid.

Ca urmare, suspendarea episcopului Dyer a fost ridicată, iar ea va reveni în funcţie „într-un timp rezonabil", conform comunicatului emis de biserică.

Bishop Mark Strange, primus al Bisericii Episcopale Scoţiene, a recunoscut că acest proces a fost unul „lung şi dificil" şi că rezultatul va fi primit cu reacţii mixte. El a îndemnat comunitatea să colaboreze pentru reconciliere şi vindecare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici