Boeing: Angajaţii resping creşterea cu 35% a salariilor în schimbul încetării grevei

Angajaţii Boeing au votat pentru respingerea propunerii salariale făcute de către companie, dând o nouă lovitură planurilor de redresare a gigantului din industria aeronautică, scrie FT, citat de Ziarul Financiar.

Urmărește
80 afișări
Imaginea articolului Boeing: Angajaţii resping creşterea cu 35% a salariilor în schimbul încetării grevei

Boeing: Angajaţii resping creşterea cu 35% a salariilor în schimbul încetării grevei

Dintre cei 751 de angajaţi, reprezentanţi ai sindicatului International Association of Machinists and Aerospace Workers, 64% au respins acordul. Managementul Boeing propusese o creştere cu 35% a salariilor pe o perioadă de patru ani.

Cei 33.000 de membrii de sindicat sunt în grevă de aproape şase săptămâni. „Greva continuă”, au transmis reprezentanţii muncitorilor.

Kelly Ortberg, CEO-ul Boeing, a spus miercuri că ratificarea unui nou contract de muncă şi încheierea grevei este esenţială pentru stabilizarea companiei. Un analist a estimat că greva costă Boeing 50 de milioane de dolari pe zi.

Veniturile angajaţilor Boeing au crescut cu 4% în fiecare an dintre ultimii opt, în timp ce inflaţia a explodat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici