- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (13.02.2015, 19:20)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bogdan Aurescu: România va menţine un nivel ridicat în cadrul participării la Misiunea UE în Georgia
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a asigurat pe liderii de la Tbilisi că România va continua să menţină un nivel ridicat în cadrul Misiunii UE de Monitorizare în Georgia (EUMM) şi a exprimat susţinerea Bucureştiului pentru soluţionarea paşnică a conflictelor prelungite din această ţară.
Urmărește
411 afișări
Bogdan Aurescu: România va menţine un nivel ridicat în cadrul participării la Misiunea UE în Georgia (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a fost primit vineri de preşedintele Georgiei, Giorgi Margvelaşvili, şi a avut întrevederi cu premierul Irakli Garibaşvili, preşedintele Parlamentului, David Usupaşvili, cu ministrul de stat al Georgiei pentru integrare europeană şi euro-atlantică, David Bakradze, precum şi consultări cu omologul Tamar Beruceaşvili.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
În cadrul discuţiilor cu preşedintele Margvelaşvili, Bogdan Aurescu a exprimat interesul României pentru dezvoltarea cooperării bilaterale, în toate sectoarele de interes comun, precum şi de sprijin al Bucureştiului pentru opţiunile Georgiei de integrare europeană şi euro-atlantică.
Întâlnirea cu premierul georgian a oferit ocazia abordării aspectelor privind extinderea cooperării economice româno-georgiene, inclusiv în perspectiva vizitei oficiale pe care Irakli Garibaşvili o va efectua la Bucureşti, în perioada următoare, la invitaţia premierului Victor Ponta.
Bogdan Aurescu a reiterat importanţa concretizării proiectelor comune în domeniul energiei, prin inter-conectorul de gaz lichefiat Azerbaidjan - Georgia - România - Ungaria (AGRI), şi în domeniul transporturilor, prin proiectul de transport de mărfuri Marea Neagră - Marea Caspică.
În discuţiile cu ministrul de stat David Bakradze, şeful diplomaţiei române a evidenţiat importanţa pe care România o acordă implementării Pachetului Substanţial de Măsuri privind Georgia, adoptat cu prilejul reuniunii la vârf a Aliaţilor din Marea Britanie, arătând că ţara noastră va participa la efortul Aliat menit să consolideze securitatea Georgiei şi să sprijine reformele în domeniul apărării.
Şeful diplomaţiei române a exprimat, în cadrul întrevederilor, dar şi la vizitarea punctului de control Khurvaleti, susţinerea României pentru activitatea Misiunii UE de Monitorizare în Georgia (EUMM). El a arătat că România va continua să menţină un nivel ridicat al participării la EUMM, fiind, în continuare, principalul contributor, cu 35 de experţi secondaţi şi 3 experţi în regim contractual.
Totodată, Bogdan Aurescu a exprimat susţinerea României pentru soluţionarea pe cale paşnică a conflictelor prelungite din Georgia, în baza dreptului internaţional, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Georgiei, în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internaţional.
Discuţiile dintre Bogdan Aurescu şi ministrul georgian de Externe, Tamar Beruceaşvili, au vizat situaţia din Ucraina şi perspectivele de soluţionare a acesteia în urma înţelegerilor de la Minsk din 12 februarie.
Aurescu a relevat că Georgia este al doilea beneficiar al asistenţei pentru dezvoltare acordată de România, cu un procent de 7,5%, după Republica Moldova.
Programul vizitei oficiale în Georgia a cuprins şi vizitarea liniei administrative de separaţie cu Osetia de Sud, în localitatea Khurvaleti.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe