- Home
- Externe
- BRUXELLES, (12.11.2014, 20:42)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CE propune prelungirea termenului de plată a contribuţiilor suplimentare la bugetul Uniunii Europene
Comisia Europeană a propus miercuri un amendament potrivit căruia statele care trebuie să achite contribuţii suplimentare la bugetul UE să poată face plaţile, în anumite circumstanţe, până la data de 1 septembrie a anului următor, fără dobânzi, în loc de prima zi lucrătoare din decembrie.
Urmărește
103 afișări
CE propune prelungirea termenului de plată a contribuţiilor suplimentare la bugetul Uniunii Europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Decizia Comisiei a fost luată după ce în urma recalculărilor unele state trebuie să plătească sume suplimentare considerabile pentru 2014, se arată într-un comunicat al Executivului UE.
Revizuirile anunţate de CE în luna octombrie au arătat că Marea Britanie trebuie să plătească suplimentar 2,1 miliarde de euro, Italia 340,1 milioane de euro, Grecia 89,4 milioane de euro, Cipru 42,4 milioane de euro, Malta 13,1 milioane de euro, Bulgaria 7 milioane de euro, în timp ce Irlanda şi Letonia datorează câte 6,5 milioane de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
Comisia va returna în schimb din contribuţiile altor state, cum este cazul României, care va primi o sumă de 31,4 milioane de euro în contul contribuţiei la bugetul UE pentru perioada 1995-2013. În cazul Franţei şi Germaniei, contribuţiile au fost reduse cu 1 miliard de euro, respectiv 780 de milioane de euro.
Diferenţele în plus sau în minus au apărut ca efect al ajustărilor efectuate în urma introducerii noii metodologii ESA 2010 pentru calculul Produsului Intern Brut al statelor membre.
Premierul britanic David Cameron a provocat agitaţie pe acest subiect, la un summit UE din octombrie, ameninţând că Marea Britanie nu va achita contribuţia suplimentară şi solicitând o reuniune a miniştrilor de Finanţe din UE, pentru a discuta problema.
Ulterior, Marea Britanie a obţinut să achite contribuţia în două rate, până în luna septembrie a anului viitor, mult după alegerile generale care vor avea loc în Regatul Unit.
Potrivit propunerii CE, extinderea termenului de plată pentru un stat va avea loc în cazul în care contribuţia suplimentară a acestuia depăşeşte un anumit nivel, respectiv dacă acel stat trebuie să plătească de peste două ori contribuţia lunară la bugetul UE.
Dacă ajustarea depăşeşte jumătate din totalul contribuţiilor lunare ale statelor membre, atunci toate statele vor beneficia de prelungirea termenului de plată.
"Comisia a acţionat foarte rapid cu această propunere pentru a evita impunerea unei astfel de poveri asupra trezoreriilor naţionale în acest an şi în viitor. Am inclus flexibilitate, în circumstanţe extraordinare. Totuşi, regulile trebuie să rămână precise, pentru a păstra soliditatea financiară a UE, care este importantă pentru cetăţeni, universităţi, fermieri şi drepturile altor beneficiari din UE", a declarat vicepreşedintele Comisiei, Kristalina Georgieva.
Propunerea prevede că atunci când solicită o prelungire a termenului, statele membre trebuie să prezinte o eşalonare obligatorie a plăţilor, iar dacă nu o respectă vor suporta dobânzi.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas se declară „pregătiți de încetarea focului”, dar acuză Israel că nu oferă „nicio propunere serioasă”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe