- Home
- Externe
- BRUXELLES, (12.11.2014, 20:42)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CE propune prelungirea termenului de plată a contribuţiilor suplimentare la bugetul Uniunii Europene
Comisia Europeană a propus miercuri un amendament potrivit căruia statele care trebuie să achite contribuţii suplimentare la bugetul UE să poată face plaţile, în anumite circumstanţe, până la data de 1 septembrie a anului următor, fără dobânzi, în loc de prima zi lucrătoare din decembrie.
Urmărește
103 afișări
CE propune prelungirea termenului de plată a contribuţiilor suplimentare la bugetul Uniunii Europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Decizia Comisiei a fost luată după ce în urma recalculărilor unele state trebuie să plătească sume suplimentare considerabile pentru 2014, se arată într-un comunicat al Executivului UE.
Revizuirile anunţate de CE în luna octombrie au arătat că Marea Britanie trebuie să plătească suplimentar 2,1 miliarde de euro, Italia 340,1 milioane de euro, Grecia 89,4 milioane de euro, Cipru 42,4 milioane de euro, Malta 13,1 milioane de euro, Bulgaria 7 milioane de euro, în timp ce Irlanda şi Letonia datorează câte 6,5 milioane de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Comisia va returna în schimb din contribuţiile altor state, cum este cazul României, care va primi o sumă de 31,4 milioane de euro în contul contribuţiei la bugetul UE pentru perioada 1995-2013. În cazul Franţei şi Germaniei, contribuţiile au fost reduse cu 1 miliard de euro, respectiv 780 de milioane de euro.
Diferenţele în plus sau în minus au apărut ca efect al ajustărilor efectuate în urma introducerii noii metodologii ESA 2010 pentru calculul Produsului Intern Brut al statelor membre.
Premierul britanic David Cameron a provocat agitaţie pe acest subiect, la un summit UE din octombrie, ameninţând că Marea Britanie nu va achita contribuţia suplimentară şi solicitând o reuniune a miniştrilor de Finanţe din UE, pentru a discuta problema.
Ulterior, Marea Britanie a obţinut să achite contribuţia în două rate, până în luna septembrie a anului viitor, mult după alegerile generale care vor avea loc în Regatul Unit.
Potrivit propunerii CE, extinderea termenului de plată pentru un stat va avea loc în cazul în care contribuţia suplimentară a acestuia depăşeşte un anumit nivel, respectiv dacă acel stat trebuie să plătească de peste două ori contribuţia lunară la bugetul UE.
Dacă ajustarea depăşeşte jumătate din totalul contribuţiilor lunare ale statelor membre, atunci toate statele vor beneficia de prelungirea termenului de plată.
"Comisia a acţionat foarte rapid cu această propunere pentru a evita impunerea unei astfel de poveri asupra trezoreriilor naţionale în acest an şi în viitor. Am inclus flexibilitate, în circumstanţe extraordinare. Totuşi, regulile trebuie să rămână precise, pentru a păstra soliditatea financiară a UE, care este importantă pentru cetăţeni, universităţi, fermieri şi drepturile altor beneficiari din UE", a declarat vicepreşedintele Comisiei, Kristalina Georgieva.
Propunerea prevede că atunci când solicită o prelungire a termenului, statele membre trebuie să prezinte o eşalonare obligatorie a plăţilor, iar dacă nu o respectă vor suporta dobânzi.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe