Ce spune MAE despre situaţia românilor plasaţi în centre de imigrări de autorităţile britanice

  • Publicaţia Politico a raportat săptămâna trecută că aproximativ 30 de cetăţeni ai UE au fost reţinuţi la frontiera Marii Britanii şi ţinuţi în aceste centre până la şapte zile înainte de a fi trimişi în ţările lor de origine.
  • Între persoanele reţinute în centre de imigraţie în Marea Britanie s-au aflat şi cetăţeni români.
  • Într-un comunicat MAE a precizat că fost informat de faptul că 5 cetăţeni români au fost plasaţi în centre de imigrări de către autorităţile britanice.
  • În prezent nu se mai se mai află cetăţeni români în aceste centre.
Urmărește
998 afișări
Imaginea articolului Ce spune MAE despre situaţia românilor plasaţi în centre de imigrări de autorităţile britanice

Ce spune MAE despre situaţia românilor plasaţi în centre de imigrări de către autorităţile britanice

Comisia Europeană a declarat luni că felul şi durata detenţiei unor resortisanţi ai UE în centrele de imigraţiei din Marea Britanie este o „sursă de îngrijorare”.

Într-un comunicat MAE a precizat că au existat români plasaţi în astfel de centre, dar în prezent niciuna dintre persoanele în cauză nu se mai regăseşte în centrele de imigrări britanice.

"Din totalul persoanelor cărora le-a fost refuzată intrarea, MAE menţionează că Ambasada României la Londra a fost notificată de către 5 cetăţeni români sau/şi familiile acestora cu privire la plasarea acestora în centre de imigrări de către autorităţile britanice, până la identificarea unei soluţii de revenire în România. MAE precizează că, în prezent, niciuna dintre persoanele în cauză nu se mai regăseşte în centrele de imigrări britanice. Totodată, cu privire la situaţia a 80 de cetăţeni români din totalul de 150 cărora autorităţile britanice nu le-au permis intrarea în acest stat, MAE menţionează că reprezentanţii misiunii diplomatice s-au autosesizat, în luna martie a.c., cu privire la refuzul permiterii accesului pe teritoriul britanic, la punctul de trecere a frontierei Dover, a două autovehicule care transportau cetăţenii români pentru muncă sezonieră, fără a deţine vizele necesare sau dreptul de muncă conform EU Settlement Scheme", se precizează în comunicatul trimis de MAE.

În urma Brexitului, cetăţenilor UE li se interzice accesul în Marea Britanie pentru muncă fără viză de muncă sau fără un document eliberat de UE care garantează drepturile de şedere ale celor care locuiau în Marea Britanie înainte ca aceasta să părăsească UE.

Cetăţenii UE pot intra în Marea Britanie fără viză pentru turism şi pot sta până la 180 de zile. Poliţia de frontieră a Regatului Unit are dreptul să respingă intrarea cetăţenilor UE dacă oficialii au motive întemeiate să suspecteze că intenţionează să lucreze în ţară.

Precizări MAE

13.05.2021 - Răspuns MAE - Aleph News by Mediafax.ro on Scribd

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici