Cine sunt candidaţii pentru vicepreşedinţia SUA, dacă alegerile prezidenţiale vor fi câştigate de Kamala Harris

Kamala Harris va începe săptămâna viitoare un turneu în SUA împreună cu noul său vicepreşedinte, ceea ce indică faptul că acesta urmează să fie anunţat în zilele următoare, potrivit BBC.

Urmărește
269 afișări
Imaginea articolului Cine sunt candidaţii pentru vicepreşedinţia SUA, dacă alegerile prezidenţiale vor fi câştigate de Kamala Harris

Imagine cu caracter ilustrativ

Grupul de candidaţi pentru funcţia de vicepreşedinte democrat a fost redus la cinci, potrivit CBS, partenerul BBC din SUA.

O decizie este necesară înainte de Convenţia Naţională Democrată, care începe la 19 august la Chicago, precedând alegerile prezidenţiale din noiembrie.

După ce va fi anunţat vicepreşedintele lui Harris, se aşteaptă ca cei doi să facă un tur al SUA, vizitând Philadelphia, Pennsylvania; Detroit, Michigan; Las Vegas, Nevada; Raleigh, Carolina de Nord; Phoenix, Arizona; Savannah, Georgia şi vestul statului Wisconsin.

Iată o privire asupra celor cinci pretendenţi din lotul final, potrivit CBS.

Josh Shapiro, guvernatorul Pennsylvaniei

Acest guvernator carismatic şi popular ar putea-o ajuta pe Harris să cucerească Pennsylvania - un stat care trebuie neapărat să câştige pentru democraţi. Shapiro, în vârstă de 51 de ani, a înregistrat cote de aprobare ridicate de când a fost ales în 2022 şi a făcut incursiuni pentru democraţi într-un stat care i-a revenit lui Trump în alegerile din 2016. El a ţinut prima pagină a ziarelor naţionale după ce a lucrat rapid la reconstrucţia unui pod prăbuşit pe o autostradă centrală din Philadelphia anul trecut. Repararea rapidă a fost salutată de mulţi ca fiind punctul perfect de discuţie privind infrastructura pentru un potenţial candidat la preşedinţie în 2028. El ar fi primul vicepreşedinte evreu dacă va fi ales de Harris şi de alegătorii americani în noiembrie. Shapiro şi-a exprimat sprijinul ferm pentru Israel în războiul din Gaza, iar criticile sale la adresa protestelor studenţilor din campusurile şcolare din statul său ar putea crea diviziuni în Partidul Democrat şi în cursa pentru funcţie.

Mark Kelly, senator de Arizona

Senatorul din statul Arizona are un CV impresionant care ar putea atrage alegătorii de ambele părţi ale culoarului. Fostul pilot de luptă al Marinei şi astronaut Nasa a petrecut mai mult de 50 de zile în spaţiu în cadrul mai multor misiuni. Dar Kelly, în vârstă de 60 de ani, este mai nou în slujba Washingtonului. El a fost învestit în funcţie în decembrie 2020. Soţia sa este Gabby Giffords, care a fost împuşcată în cap în 2011 în Arizona, în timp ce făcea parte din Camera Reprezentanţilor. De atunci, Gabby Giffords a devenit una dintre principalele voci ale legilor privind siguranţa armelor de foc, iar povestea personală a cuplului ar putea rezona cu alegătorii. Poziţia fermă a lui Kelly privind frontierele şi criticile ocazionale ale administraţiei Biden ar putea contribui la atragerea alegătorilor independenţi şi conservatori. Dacă va fi ales, partidul va trebui să ocupe locul vacant din Senat într-un stat-cheie.

Andy Beshear, guvernatorul statului Kentucky

Guvernatorul democrat este apropiat de Kamala Harris de mult timp. Beshear, în vârstă de 46 de ani, a reuşit să îşi croiască o carieră de succes ca democrat într-un stat pe care Donald Trump l-a câştigat cu 20 de puncte în ultimele alegeri. Este o caracteristică atrăgătoare care ar putea îndulci lista democraţilor. El a acordat o serie de interviuri virale în care a criticat alegerea lui Donald Trump pentru funcţia de vicepreşedinte, JD Vance, şi opiniile sale cu privire la regiunea Appalachia. „El nu este de aici”, a spus Beshear despre proaspătul senator de Ohio în interviuri la CNN şi MSNBC. El l-a numit pe Vance „impostor” şi „fals” pentru descrierile sale ale regiunii şi ale locuitorilor acesteia în cartea sa, Hillbilly Elegy. „Acesta este un tip care obişnuia să vină câteva săptămâni pe vară, în cel mai bun caz, în Kentucky şi apoi a scris o carte în care pretinde că ne cunoaşte, că ne înţelege cultura”, a declarat Beshear pentru Des Moines Register. „I-a numit pe oamenii mei leneşi, iar aceştia sunt minerii de cărbune care au construit această ţară”. Beshear discută deschis despre credinţa sa creştină şi despre impactul acesteia asupra personalităţii şi activităţii sale. Sprijinirea educaţiei publice şi protejarea drepturilor reproductive sunt, de asemenea, aspecte esenţiale pentru el.

Tim Walz, guvernator Minnesota

Walz este un lider testat în luptă, care a servit 12 ani în Congres înainte de a deveni guvernator în 2018. El a câştigat atenţia la nivel naţional pentru strategia sa de a-i numi pe Donald Trump şi JD Vance, pur şi simplu, „ciudaţi”. Fraza a prins la un număr de democraţi - inclusiv la Kamala Harris. „Este doar un tip ciudat, ciudat”, a spus Walz despre Trump în timpul unui eveniment de strângere de fonduri luni. Sensibilitatea sa simplă şi de orăşel din Midwest ar putea atrage alegătorii independenţi şi conservatori. Bărbatul în vârstă de 60 de ani a condus Minnesota în timpul protestelor din 2020 cu privire la moartea lui George Floyd în Minneapolis. El a folosit Garda Naţională pentru a ajuta la înăbuşirea demonstraţiilor care - deşi în mare parte paşnice pe parcursul mai multor zile - au dus la avarierea unor clădiri şi la incendierea unei secţii de poliţie. Walz a servit 20 de ani în Garda Naţională, a predat la liceu şi a lucrat, de asemenea, ca antrenor secund de fotbal. Minnesota este, fără îndoială, un stat mai puţin influent, dar ar fi un atu valoros pentru Harris.

Pete Buttigieg, Secretar al Transporturilor

Campania pentru Casa Albă nu ar fi o noutate pentru Buttigieg. În calitate de primar al oraşului South Bend, Indiana, acesta a fost favoritul surprinzător al alegătorilor liberali în campania sa primară democrată eşuată din 2020. De atunci, a fost ministru federal al transporturilor şi a devenit, fără îndoială, unul dintre cei mai buni comunicatori ai Casei Albe. Abilităţile sale în interviuri şi în faţa mulţimilor au fost pe deplin puse în evidenţă în ultimele săptămâni, în timp ce Kamala Harris se apropie de alegerea unui vicepreşedinte. În cadrul emisiunii Real Time with Bill Maher, acesta l-a atacat de mai multe ori pe Vance. Buttigieg a declarat că „cunoaşte” o mulţime de oameni ca Vance, care „ar spune orice ar trebui” pentru a avansa. Buttigieg, în vârstă de 42 de ani, a subliniat faptul că Vance l-a criticat vehement pe Trump şi că acum şi-a schimbat tonul pentru a „obţine putere”. De asemenea, el a gestionat o serie de crize publice în rolul său de secretar, ajutând la supravegherea răspunsului la deraierea trenului East Palestine în Ohio, la prăbuşirea podului Baltimore şi la criza de planificare a zborurilor Southwest Airlines în 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici