- Home
- Externe
- (26.05.2021, 07:31)
- Eduard Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană pregăteşte o definiţie unică pentru discursul instigator la ură
- Comisia Europeană va propune o definiţie unică la nivelul UE pentru discursul instigator la ură.
- În prezent, ţările UE au reguli diferite în privinţa discursului instigator la ură.
- În legislaţia noastră, prevederile privind instigarea la ură şi discriminare apar în Codul penal.
- Din ianuarie 2021, cei care promovează doctrine antiţigăniste riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani.
Urmărește
533 afișări
Comisia Europeană pregăteşte o definiţie unică pentru discursul instigator la ură
Comisia Europeană va propune o definiţie unică la nivelul Uniunii Europene pentru discursul instigator la ură. Totul în încercarea de a pune capăt abuzurilor online.
Anunţul a fost făcut, marţi, de comisarul pentru Justiţie, Didier Reynders.
„Vreau să extindem la nivel european noţiunea de infracţiune pentru discursul instigator la ură în toate formele sale”, a spus acesta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
În prezent, ţările din Uniunea Europeană au reguli diferite în privinţa discursului instigator la ură.
Însă toate au un element comun: incitarea la ură împotriva unui grup de persoane se face pe criterii de rasă, etnie, naţionalitate, gen, religie sau orientare sexuală.
Acum un an, chiar preşedintele Iohannis a fost reclamat pentru instigare la ură. Asta după ce a lansat un atac la adresa maghiarilor în momentul în care un proiect de lege care oferea autonomie Ţinutului Secuiesc a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor, adică fără vot.
„În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor.
Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înţelegeri?”, a spus la acel moment, preşedintele Klaus Iohannis.
A doua zi după declaraţiile preşedintelui, proiectul de lege a fost respins de Senat şi şi-a încetat parcursul legislativ.
Între timp însă, în legislaţia noastră a apărut infracţiunea de antiţigănism.
Astfel că cei care discriminează romii riscă pedepse cu închisoarea de zece ani.
Iar un alt proiect de lege, care sancţionează penal incitarea la violenţă împotriva unei persoane care aparţine unui grup, aşteaptă votul final al deputaţilor.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe