Coreea de Nord a furat peste 659 milioane de dolari în criptomonede în 2024

Hackerii nord-coreeni au sustras criptomonede în valoare de peste 659 milioane de dolari în 2024, folosind atacuri de inginerie socială şi angajări false, arată o declaraţie comună a Statelor Unite, Japoniei şi Coreei de Sud, anunţă TechCrunch.

Urmărește
314 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a furat peste 659 milioane de dolari în criptomonede în 2024

Coreea de Nord a furat peste 659 milioane de dolari în criptomonede în 2024

În 2024, Coreea de Nord a orchestrat atacuri cibernetice care au dus la furtul a peste 659 milioane de dolari în criptomonede, conform unei declaraţii comune emise de Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud.

Documentul confirmă oficial implicarea hackerilor nord-coreeni în atacuri majore, inclusiv hack-ul de 235 milioane de dolari asupra platformei indiene WazirX, cel mai mare schimb de criptomonede din ţară.

Atacul din iulie 2024 a forţat WazirX să suspende tranzacţiile şi să îşi restructureze operaţiunile. Alte atacuri semnificative au inclus furturi de 308 milioane de dolari de la DMM Bitcoin (Japonia), câte 50 de milioane de dolari de la Upbit şi Radiant Capital şi 16,13 milioane de dolari de la Rain Management.

Grupul Lazarus, cunoscut pentru legăturile cu guvernul nord-coreean, a utilizat tactici de inginerie socială şi malware, precum TraderTraitor, pentru a compromite platforme de criptomonede. De asemenea, grupul a infiltrat companii din sector prin angajarea de IT-işti nord-coreeni sub identităţi false, transformându-i în ameninţări interne.

Declaraţia comună avertizează firmele din domeniul blockchain şi al muncii freelance să adopte măsuri stricte de verificare pentru a evita colaborarea involuntară cu angajaţi din Coreea de Nord.

Datele recente ale Chainalysis arată că hackerii nord-coreeni au fost responsabili pentru 61% din totalul criptomonedelor furate la nivel global în 2024, suma totală ridicându-se la 1,34 miliarde de dolari. Furturile sunt considerate o sursă majoră de finanţare pentru programele nucleare ale ţării, deja supuse sancţiunilor internaţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici