Coreea de Sud va publica până luni raportul preliminar privind accidentul aerian din decembrie 2024

Coreea de Sud va publica până luni un raport preliminar privind prăbuşirea avionului Jeju Air, în care au murit 179 de persoane, luna trecută, catastrofa aeriană cu cel mai mare număr de morţi de pe teritoriul ţării, a declarat sâmbătă Ministerul Transporturilor, citat de Reuters.

Urmărește
149 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud va publica până luni raportul preliminar privind accidentul aerian din decembrie 2024

Coreea de Sud va publica până luni raportul preliminar privind accidentul aerian din decembrie 2024

Potrivit unei declaraţii a ministerului, unul dintre aspectele care fac obiectul anchetei este rolul pe care l-a jucat o pasăre în prăbuşirea zborului 7C2216 la 29 decembrie, la sosirea la Aeroportul Internaţional Muan din Bangkok.

Raportul va fi trimis Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale, precum şi Statelor Unite, Franţei şi Thailandei, a declarat ministerul. Seulul a cooperat cu anchetatorii de la U.S. National Transportation Safety Board şi de la France's Bureau of Enquiry and Analysis for Civil Aviation Safety.

Va fi nevoie de mai multe luni pentru a analiza şi verifica datele de zbor şi înregistrările vocale din cabina de pilotaj, care au încetat să mai înregistreze cu patru minute şi şapte secunde înainte de accident, precum şi înregistrările de comunicare cu turnul de control, a declarat ministerul.

La ora 08:58:11 a.m., piloţii au discutat despre păsări care zburau pe sub avionul Boeing 737-800, apoi au declarat mayday la ora 08:58:56, raportând un impact cu o pasăre în timp ce avionul se afla pe un go-around, se arată în declaraţie. Imaginile camerelor de supraveghere ale aeroportului au arătat, de asemenea, că avionul a intrat în „contact” cu păsările în timpul manevrei de întoarcere, a mai spus acesta.

Anterior, ministerul a declarat că piloţii au emis semnalul de urgenţă din cauza loviturilor de păsări înainte de a efectua o întoarcere.

Avionul s-a prăbuşit la ora 9:02:57 a.m., izbindu-se de un dig şi izbucnind în flăcări care i-au ucis pe toţi cei aflaţi la bord, cu excepţia a doi membri ai echipajului din secţiunea din coadă.

Imaginile de supraveghere au fost filmate de la o distanţă prea mare pentru a se vedea dacă a existat o scânteie de la lovirea păsărilor, dar „au confirmat contactul avionului cu păsările, deşi momentul exact nu este clar”, a declarat un oficial al ministerului pentru Reuters.

Pene de raţă şi sânge au fost găsite în ambele motoare GE Aerospace ale avionului, a declarat ministerul.

Ministerul a declarat că va efectua o analiză separată a rolului digului de beton care susţinea antenele de navigaţie numite „localizatoare”. Ministerul a declarat miercuri că va elimina digul, despre care experţii au spus că probabil a făcut dezastrul mai letal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici